Ona spava do pet, mrzi ceo svet, jer ona je bomba. Ona jede, pa povraća i nosi jaknu do pupka, a zakopčanu do grla (čuva sinuse), koja je naravno “prava”, nije fejk, jer joj njeni sve kupuju.

Ona posećuje samo kul mesta u gradu, ne ide u rupe gde nema kožnih separea, kaveza za igračice, kofa za led i foto-tapeta. Ne ide na mesta gde svako može da uđe tek tako, ne može ona da udiše isti vazduh sa običnim smrtnicima, jer ona zna mnogo jake likove u gradu. Pomoću poznanstva sa njima sva su joj vrata otvorena u klubovima koji rade do zore, a drže ih njegovi drugovi. Naravno pije šampanjac, voli mehuriće, podsećaju je na večeri u đakuziju. Prskalice se podrazumevaju – šampanjac bez prskalice je k’o Tom bez Džerija. Što ne ide, ne ide!

I tako prva mačka ulazi u klub. Ona je plesna kraljica i svima ostalima poručuje da beže, jer su epizodne nule, ona je glavna uloga svih predstava. Voli da pomeša mladiće, a kad pomeša i piće (uz šampanjac drmne i viskić ili duplu votku s utehom) nikad ljubav ne meša u to, ipak nije ona kriva što je kao vatra živa, nikako! Ljubav je za sirotinju, ona je klasa. Ponekad voli da sedi i za šankom i da se igra sa vatrom, tako što ga posmatra krišom i nazdravlja čašom prema ljubavi bivšoj.

U tim svojim igrama, obzira ni milosti nema, pa ne bi bilo poželjno da joj se stane na crtu.

A kad dođe pola dva i svi su u ekstazi, njoj još pića treba, jer mamurnoj lakše će joj pasti da se probudi bez časti. Zato sipa viski i malo leda, pa ljulja, ljulja jer tako treba. Tada njeni bokovi postaju pravi elektro-šokovi i posle nje sve u vodu pada.

Opasnim, napucanim i matorim likovima u susednom separeu, koji netremice bulje u nju celo veče poručuje da joj ne nudo ni srebro ni zlato, jer nju tako lako neće kupti. Moraće još da se potrude. Ova princeza, ova nova zvezda košta mnogo; uzeće im dušu, prijatelje stare, ljubav, sreću i sve pare (naglasak na ovo poslednje). Ona je nova žena, savremena, samostalna dama, a kad uzme muške pare ide dalje sama. Pa ko voli, nek izvoli!

Na kraju krajeva, ona je dobro, jer na belom će da umre da se odmori. Uprkos svemu bilo joj je mega, mega. Izlazila je do jutra i nije mislila na sutra. Samo je želela dobro da se zabavi.


Marija Ivanov je studentkinja novinarstva i veliko dete, koje odbija da odraste. Možda ponekad ne zna šta hoće, ali uvek zna šta neće. Ona živi svoj život i pušta druge da rade to isto.

Comments