Ruski dizajner i umetnik Dmitri Šuka (Дмитрий Щука) poigravajući se vešto sa pop-art umetničkim pravcem, kreira svakodnevicu svojim smelim dizajnom enterijera. Ovaj genijalni umetnik koji je standard uređivanja prostora pretvorio u šov obogaćujući enterijer komadima šarenog nameštaja, kontrastima boja i zanimljivim pop-art detaljima, na jedinstven način predstavlja vam kako da ukrastite i dekorišete dom ukoliko ste ljubitelj pop-arta. Možda je ovo idealan način da ugradite svoju ljubav u zidove svog doma i uživate u svakom trenutku provedenom u njemu.

Slika 1 Moderni pop art enterijer

Dnevna soba je bogato ukrašen prostor

Tamne boje podova stoje u kontrastu sa zidovima okrečenim u jednostavno belu ili tamnoplavu boju. Prostor je kreirana ideja sa trpezarijom i kuhinjom u zadnjem delu dnevne sobe.

Slika 2 Moderni pop art enterijer

Prozori preko celog zida osvetljavaju prostor tako da tamne boje zidova ne izgledaju tako zastrašujuće

Sobe su obogaćene šarenim nameštajem u svetlim tirkiznim bojama i drečavoj pink. Kauč čiji je središnji deo napravljen od tkanine na kojoj se nalazi slika zastave Velike Britanije predstavlja idealno mesto za razgovor i uživanje u pogledu na okruženje. Ugrađene police za knjige imaju leđa u veseloj zelenoj boji, dok je i luster kao i pojedini delovi nameštaja u toploj pink boji.

Slika 3 Moderni pop art enterijer

Zanimljivi dizajn svakog komada nameštaja jeste ono što ga čini tako posebnim

Kao što možete da vidite, pop-art projekat sprovodi se u celom stanu. Svaka soba ima intenzivan pljusak boja koji je iskazan u umetnosti ili nameštaju.

Slika 4 Moderni pop art enterijer

Pop-art detalji dominiraju čak i u hodniku

Hodnik je najsvetlija prostorija sa ružičastim zidovima i velikim pop-art slikama koje dodatno obogaćuju prostor i doprinose njegovim estetskim vrednostima. Ne možete a da ne zaustavite pogled na svaku od njih.

Slika 5 Moderni pop art enterijer

Hodnik je prostorija koja povezuje sve sobe u stanu

Slika 6 Moderni pop art enterijer

Kupatilo je veoma svetao prostor sa svetlozelenim pločicama čije boje doprinose raspoloženju i ugodnosti

Slika 7 Moderni pop art enterijer

Mnoge sobe imaju tamnu drvenu građu, ali su zato ispunjene svetlim nameštajem, umetnošću i zanimljivim detaljima

Slika 8 Moderni pop art enterijer

Staze od životinjske kože jesu još jedan od ukrasa koji pored dnevne krase i spavaću sobu

Ovakav dodir umetnosti kreira dizajn koji je savršen za sve one koji žele da preuzmu rizik i u svom domu urade nešto potpuno novo i drugačije.


Danica Svorcan je bloger, modni ilustrator i večiti optimista koji sreću traži samo u osmehu, pogledu i rečima. Voli život, ljude, snove, nadanja i navike. Od problema se brani samo osmehom jer veruje da samo tako i porazi postaju pobede. Veruje u slučajnost, ali isto tako veruje i da je život najbolji režiser. Životni moto: “Kada je život lep i onaj glasić vam kaže, ovo ne može dugo da traje, recite sebi, možda će biti još bolje!”

Comments