Pravilo koje važi u svetu modne fotografije jeste da pravila ne postoje. Modna fotografija je kroz istoriju pokazala da odeća nije dovoljna, ona ne kazuje nešto posebno sama po sebi, već postaje očigledno da je čitav kontekst koji okružuje jednu košulju ili jednu suknju ono što komad odeće i definiše.

Modna fotografija briše granice i tera nas da iznova preispitujemo način na koji shvatamo, vidimo i nosimo odeću.

Neke su tu da nas zabave, neke nas teraju da se dublje zapitamo i u koju god od tih kategorija svrstali neku modnu fotografiju, jedno je sigurno – one motivišu, one izazivaju i, naprosto, one se pamte.

Modna fotografija je doživela ekspanziju sa pojavom velikog broja internet magazina, koji pokušavaju da privuku pažnju na različite načine, nečim novim i izazovnijim, pa se uporedo javila i želja i potreba za pravljenjem koraka dalje u sferi modne fotografije. Svet mode, pa tako i modna fotografija, postali su igralište za kreativne i hrabre. Kao što smo rekli, modna fotografija je ono mesto gde granice ne postoje – možete se izražavati na koji god način želite, kroz sve moguće koncepte i tehnike i to predstavlja najplodnije tlo za razvoj ideja onih lica koja stoje iza objektiva i žele da nam pokažu nešto novo. Modna fotografija je jedan novi svet u kome vladaju čarobnjaci sa objektivima kojima u najmanju ruku možemo da se divimo.

modna fotografija 7 izlozba Ne zaustavljajte se sada Sledi modna fotografija Muzej fotografije u Amsterdamu Modna fotografija: Bez pravila

Muzej fotografije u Amsterdamu (FOAM – Photography Museum Amsterdam), otvorio je izložbu pod nazivom “Ne zaustavljajte se sada: Sledi modna fotografija”. Ova izložba ima za cilj upoznavanje ljudi sa sledećom generacijom modnih fotografa koji će iznenaditi svet i obuhvata fotografije 35 savremenih fotografa iz 14 različitih zemalja i mi ćemo ovde prikazati nekoliko fotografija tih umetnika o kojima ćemo svakako čuti još u budućnosti.

modna fotografija 4 izlozba Ne zaustavljajte se sada Sledi modna fotografija Muzej fotografije u Amsterdamu Modna fotografija: Bez pravila modna fotografija 3 izlozba Ne zaustavljajte se sada Sledi modna fotografija Muzej fotografije u Amsterdamu Modna fotografija: Bez pravila modna fotografija 1 izlozba Ne zaustavljajte se sada Sledi modna fotografija Muzej fotografije u Amsterdamu Modna fotografija: Bez pravila modna fotografija 5 izlozba Ne zaustavljajte se sada Sledi modna fotografija Muzej fotografije u Amsterdamu Modna fotografija: Bez pravila modna fotografija 2 izlozba Ne zaustavljajte se sada Sledi modna fotografija Muzej fotografije u Amsterdamu Modna fotografija: Bez pravila modna fotografija 6 izlozba Ne zaustavljajte se sada Sledi modna fotografija Muzej fotografije u Amsterdamu Modna fotografija: Bez pravila modna fotografija 8 izlozba Ne zaustavljajte se sada Sledi modna fotografija Muzej fotografije u Amsterdamu Modna fotografija: Bez pravila

Mina Pavlović

Comments