Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

“Različita odstojanja – između modne fotografije i umetnosti”, izložba fotografija pet renomiranih švedskih fotografkinja otvorena je sinoć, 8. oktobra, u Ustanovi kulture Parobrod. Otvaranjem izložbe “Različita odstojanja” počela je manifestacija ”Swe u Svemu” – oktobar mesec švedske kulture.  Posetioci će biti u prilici da vide postavku ove izložbe  do 29. oktobra.

mesec svedske kulture 1 Modna fotografija na Mesecu švedske kulture

Autorke Denis Grinstajn, Julija Heta, Martina Hugland Ivanov, Julija Pejron i Elizabet Tol pripadaju novoj generaciji švedskih modnih fotografkinja koje su izgradile reputaciju širom sveta. Njihove fotografije nalaze se u najpoznatijim svetskim modnim magazinima i galerijama.

Ambasador Švedske u Srbiji , Nj.E.  gospodin Krister Asp tim povodom je rekao: “Odnosi između zemalja i naroda ne tiču se samo politike i ekonomiije nego u velikoj meri i kulture, u smislu deljenja vrednosti i međusobnog razumevanja”.  Ambasador je podsetio da je ova izložba već bila u Parizu, Njujorku i Vašingtonu i izrazio zadovoljstvo što će sada moći da je vidi i publika u Beogradu.

mesec svedske kulture 2 Modna fotografija na Mesecu švedske kulture

Direktorka UK Parobrod, Milena Rajković, izjavila je: „Zajedno sa drugim izuzetno značajnim institucijama cilj nam je da predstavimo umetničko stvaralaštvo kroz koje se pokreću teme izuzetno aktuelne u Švedskoj ali i ovde u Srbiji, a to su polažaj žena u društvu, stvaralaštvo, preduzetništvo, kreativnost, inovativnost, održivost, jednakost…“.  Istakla je da je za tu ustanovu čast što je domaćin ove izložbe kao centralne manifestacije meseca švedske kulture. Ona je najavila da će se u UK Parobrod održavati i drugi programi švedske kulture, ali  i u Jugoslovenskoj kinoteci, Etnografskom muzeju, Bel ekspo centru,Skupštini Beograda, kao i u okviru Beogradske nedelje mode (Perwool Fashion Week).

Više informacija možete potražiti na “Facebook” stranici švedske Ambasade.

Editors choice