Žanet Getrost je devojka iz Los Anđelesa, koja je postala poznata širem krugu ljudi najviše zahvaljujući svom Instagram profilu na kom redovno objavljuje nove radove. Žanet Getrost je najviše inspirisana modelima poznatih dizajnera poput Dolce&Gabbana, Valentino, Prada, Versace, Louis Vuitton, Marc Jacobs, Gucci i mnogim drugim… Na svom zvaničnom profilu (jeanettegetrost.com), Žanet navodi da su njen najveći izvor inspiracije ipak Dolce&Gabbana, a to se negde zapaža i u njenim radovima.

jeanette getrost 2 Modna ilustracija: Žanet Getrost

Za svoje ilustracije, Žanet koristi najviše vodene boje, ali ponekad se zapažaju i neki dodatni materijali, poput šljokica. Iako su njeni radovi u skladu sa pravilima ilustrovanja u polju mode, njeni radovi ipak odišu određenom dozom autentičnosti iza koje neprikriveno stoji njen veliki talenat. Što se više gledaju njeni radovi, postaje sve očiglednije da Žanet poseduje neverovatno znanje i osećaj za modni dizajn i da iza njih stoji veliki trud i rad. Njeni radovi poseduju savršenu tehnički izvedbu, počevši od oslikavanja figura preko ilustrovanja modnih krojeva do predstavljanja dezena.

jeanette getrost 4 Modna ilustracija: Žanet Getrost jeanette getrost 3 Modna ilustracija: Žanet Getrost

Žanet sa svakom novom ilustracijom postaje sve popularnija i poznatija i iskreno bi se moglo reći da je to zaista i zasluženo.

jeanette getrost Modna ilustracija: Žanet Getrost jeanette getrost 5 Modna ilustracija: Žanet Getrost

Mina Pavlović

Comments