Ilustracije Nataše Manov rađene su od 2010. godine do danas. Ne sumnjamo da će vas nadahnuti i prikazati, po mišljenju mnogih, najlepši deo modnog sveta.

il1 Modna ilustracija: Nataša Manov

"Dopada mi se i inspiriše me traganje za novim načinima realizacije svojih ideja. Realizacija usmeravana nekim utiskom"

“Rađene su u različitim manirima i tehnikama, a sve kao deo procesa istraživanja ilustracije i traženja nekog sopstvenog izraza u tom domenu… Izraza za kojim i dalje tragam.”

Inspiraciju pronalazi u svakojakim momentima iz svakodnevnog života. U kvalitet se ne sumnja, a ono što izaziva u vama ne može se opisati rečima. Ilustracije su tu da nam pokažu da će moda zauvek živeti.

“Smešna priča moje inspiracije je ta da mnoge paterne i oblike koji me stimulišu nalazim u mutnim slikama koje vidim upravo kada ne nosim naočare za vid. Te slike posle izoštravam i kristališem na papiru.”

il6 Modna ilustracija: Nataša Manov

"Ti motivi koje vidim u stvari su stimulans za maštu koja zapravo radi posao"

“Na poslednjim ilustracijama koje sam radila predstavila sam nakit i neke od košulja koje sam sama dizajnirala i realizovala ove godine.”

il2 Modna ilustracija: Nataša Manov

Nijanse koje inspirišu

Trenutno je u pripremi i sajt na kome će se naći gotova dizajnerska rešenja “Manov Design” u pratnji ilustracija. Nataša je više nego uzbuđena kada je reč o ovom projektu.

il3 Modna ilustracija: Nataša Manov

Moda i umetnost

“Zabavno, inspirativno i poučno mi je da izučavam rad umetnika koji se bave modnom ilustracijom. Neki od umetnika na koje sam naišla preturajući po Googleu, a koje zaista vredi potražiti su Rene Grau (René Gruau), old school majstor, čije ilustracije isijavaju glamur, zavodljivost i ženstvenost figura koje je crtao, Dejvid Dauntaun (David Downton), koji majstorski definiše pokret i suptilnost ženske siluete, Kerolajn Andrije (Caroline Andrieu), koja fantastično materijalizuje teksturu, Sandra Saj (Sandra Suy), koja je tata-mata modne ilustracije, tok priče u radovima Manuela Reboloa (Manuel Rebollo)… I još mnogo maštovitih i duhovitih ljudi i dobrih crtača, koji svi pričaju drugim jezikom i stilom, ali baš umeju i imaju šta da kažu.”

il4 Modna ilustracija: Nataša Manov

Igra boja i oblika

Kako vam se dopada Natašin rad?


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Veruje da se snovi ostvaruju onda kada ih postanemo dostojni.

Comments