Debata je uvek ista – skinny jeans, da ili ne? U jednom trenutku, bilo je prosto nemoguće izbeći preuske pantalone, koje su bile praktično jedini model u ponudi i jedini model koji su devojke širom sveta želele, bez obzira na to kako se u njemu osećaju. Jednostavno, što uže to bolje, i što je teže da se stopalo provuče kroz nogavicu od samog elastina – to je želja za ovim tipom pantalona veća. Ipak, srećom, ili nečijom nesrećom, čini nam se da smo konačno izašli iz ere uskih pantalona – a to nam potvrđuje i čuvena modna kuća Celine, svojim najnovijim kolekcijama. Kreativni direktor koji stoji iza ovog poznatog francuskog luksuznog brenda, Hedi Slimane, predstavio nam je kolekciju koja je na savršen način predstavila savremenu, mladu i stajliš Parižanku, i po njemu – ona nosi sve sem skinny pantalona. Zato, u nastavku vam predstavljamo šest modela farmerki koje nisu skinny jeans, i koje ćemo nositi ovog proleća.

Regularni struk i nogavice koje se blago šire

Ovo je model pantalona kakve smo nosili pre oko desetak godina, koje su prve zamenile suviše plitke pantalone iz ranih dvehiljaditih. One su praktične, udobne, odlično izgledaju uz crop top ili uz majicu uvučenu u njih, i savršeno se slažu uz bele patike i kačket. Prednost ovog tipa pantalona je i to što stoji devojkama skoro svakog tipa građe, komforne su i stajliš, a mogu biti i veoma casual, sve u zavisnosti od toga kako ih uklopite.

Ravne, široke nogavice

U trendu će ovog proleća biti i ravne, široke nogavice, dužine do iznad gležnjeva. One će, takođe, dobro stajati uglavnom svima, a odlično izgledaju uz duge i oversize kapute, prolećne mantile ili sakoe. Ovaj tip farmerki je udoban, praktičan i odlično izgleda kako uz plitke čizme, tako i uz letnje sandale sa kaiševima ili plitke patike. Ovaj tip farmerki nose savremene devojke koje su uvek u skladu sa najnovijim modnim trendovima.

Boyfriend jeans

Još jedan model farmerki koji ćemo ovog proleća viđati je i čuveni boyfriend model, odnosno farmerke ravnog kroja, koje nam blago spadaju na kukovima. Ovo je tip farmerki koje zaista i možete uzeti od svog dečka, a one izgledaju opušteno i veoma urbano. Odlično se uklapaju uz “muškobanjast” stil koji uključuje oversize košulje, sakoe i kačkete – a njemu možete veoma lako dati i ženstveni šik, time što ćete se odlučiti za dobru torbu ili par sandala.

Comments