Kada nosite bele stvari, brojne sumnje vas muče. Počev od one kako je bela boja odlična podloga za prljanje, do brojnih muka prilikom kombinovanja.

Mnogi kažu da je bela boja savršena za lepo vreme i leto, a kako  je baš takav period pred nama, eto prilike da usavršimo kombinovanje ove osnovne boje.

Postoje mnoga modna pravila koja su ustaljena i prilikom kombinovanja ovakvih stvari, njih se treba izričito pridržavati.

Počnite da uživate u svojim kombinacijama, a ukoliko želite da imate besprekoran stil, morate obratiti pažnju na sledeće stvari.

Belu boju nemojte nositi prvog radnog dana

Ponedeljak je prvi radni dan u nedelji i postoji neko nepisano pravilo koje kaže da tim danom ne treba nositi belo. Prvo što je iza vas vikend i još se niste uhodali, drugo što ne znate kakvi radni zadaci vas očekuju. Takođe, moramo još da napomenemo da bela boja dominira u garderoberu sa dolaskom toplijih dana. Kako sunce izađe, tako bela boja postaje magična.

1107 Modna pravila: Kako nositi belu boju

Ne nosite belo na venčanju

Ukoliko ste zvanica na venčanju nije preporučljivo nositi belu haljinu iz više razloga. Prvo što mlada treba da se izdvaja u beloj venčanici, a onda i što je bela boja podložnija prljanju i ako vas slučajno neko pokvasi ili se isprlja to će svi videti.

282 Modna pravila: Kako nositi belu boju

Izaberite prave cipele

Bela kombinacija odlična je jedino ako je savršeno ukombinovana sa cipelama. Ne moraju biti nužno bele, a na vama je da izaberete boju koja vam najviše pristaje i koju uklapate sa ostalim aksesoarima.

Bela boja se uklapa sa svim bojama!

376 Modna pravila: Kako nositi belu boju

Nosite belo spram prilike

Povedite računa o tome gde idete i o kakvom događaju je reč. Ukoliko idete na piknik ili negde u prirodu, bela boja je veoma nezahvalna, jer morate stalno gledati da li ste se isprljali.

459 Modna pravila: Kako nositi belu boju

Belu boju mogu nositi i devojke tamnije puti

Ne postoji tačno određeno pravilo da samo svetlije devojke mogu nositi belo. Čak i kada dobijete boju možete nositi belo, jer je to odličan kontrast. Takođe, bela boja se odlično kombinuje sa zlatnim detaljima.

554 Modna pravila: Kako nositi belu boju

Nijanse bele

Ukoliko ste skeptične prilikom nošenja bele, onda se odlučite za njene nijanse, poput bež i sive.

Ovo su odlične alternative, a super je što se kao i bela, divno kombinuju.

637 Modna pravila: Kako nositi belu boju

U belom od glave do pete

Kada nosite belu boju, ne morate izričito biti obučeni u belo od glave do pete. Na vama je da eksperimentišete i da kombinujete ovu boju na vama znan način.

723 Modna pravila: Kako nositi belu boju

Violeta Stojanović

Comments