Oskar 2020. je na pomolu, a sa njim dolaze i sigurno obećavajuća fabulozna moda crvenog tepiha. Prisetimo se, prošle godine red carpet obeležilo je pojavljivanje Billy Portera u bajkovitoj smoking haljini i oduševljeni pogled Glenn Close, J.Lo u “ogledalo” haljini Tom Forda, kao i Charlize Teron u svetlo plavoj dugoj haljini Christiana Diora.

Na Paris Fashion Week-u videli smo mnoge atraktivne večernje toalete za koje bi se mogle opredeliti neke od nominovanih za najbolju glumicu – Charlize Teron, Renée Zellweger, Scarlett Johansson, Saoirse Ronan ili Cynthia Eriv. Florence Pugh, Margot Robbie i Laura Dern, koje su nominovane za najbolju sporednu ulogu, možda će razmisliti o nekoj od Valentino balskih haljina, Chanelovih nežnih, pažljivo dizajniranih, jednobojnih haljina, ili možda o nekoj od Givenchy romantičnih haljina.

U nastavku ti otkrivamo neke od haljina sa Paris Fashion Weeka-a koje će sa dobijenim Oskarom biti savršena kombinacija (ali i utešna nagrada najboljeg stajlinga glumici koja ostane bez njega)!

Schiaparelli

Schiapareli je Nedelji mode prikazao kolekciju koja je inspirisana nadrealizmom, ćudljivošću i svetom umetnosti. O ovoj kolekciji Roseberry je rekao da je ovo neka vrsta nastavka prethodne kolekcije i da je ovom kolekcijom odlučio da se fokusira na “dvostruku fantaziju”. Bio je inspirisan svakodnevnim pragmatičnim haljinama koja je Elsa Schiaparelli nosila – žena koja se u toku dana oblači samo za sebe, ali uveče se presvlači u performativnom maniru. U svojoj kolekciji želi da pokaže dualitet jedne žene. Savršen izbor za crveni tepih, zar ne?

Chanel

Virginia Viard napravila je romantičnu kolekciju koja se oslonja na originalnu priču Gabrielle “Coco” Chanel, koja je jako rano ostala bez majke, a otac joj je bio putujući trgovac. Zbog loše porodične situacije, Coco je odvedena u samostan Aubazine, u francuskoj regiji Corrèze. U ovoj neobičnoj situaciji se našla među devojčicama sa sličnom životnom pričom, a sve su bile obučene identično. Crno-bele siromašne uniforme vremenom je adaptirala u odeću za bogate.

Valentino

Valentino kolekcija sa PFW-a govori o dijalogu između odeće i ženskog tela. Kolekcija se sastoji od puno slojeva, balskih haljina i dugih rukavica, vibrantnih boja kao što su crvena, roze, ljubičasta i žuta. Šta misliš, koja glumica će se odlučiti za neku ovakvu kreaciju?

Comments