Kontroverzno, upečatljivo, jedinstveno, ležerno, inspirativno i originalno. Velike modne kuće se uvek trude da ispoštuju neke od ovih kriterijuma, kako bi se njihove modne kampanje razlikovale, istakle, ostavile dobar utisak ili bar pokrenule lavinu komentara. Kada se o nekoj kampanji mnogo govori, to znači da postigla jedan od ključnih ciljeva – i te kako je primećena. Ovo su kampanje koje su obeležile ovu jesen i ostavile snažan pečat:

GUCCI CRUISE 2020 – NA GUCCI ŽURKU SVI SU POZVANI

Luksuzni brend i poznati reper Gucci Mane konačno su odlučili da rade zajedno i to je svakako jedno od prijatnijih iznenađenja. Sloboda i različitost karaktera karakterišu Gucci Cruise 2020 kampanju. Na fotografijama slavnog Harmonyja Korina, pored poznatog repera su i muzičar Iggy Pop i glumica Sienna Miller. Oni i ostale zvanice gosti su imaginarne Guccijeve žurke, koja se održava u hedonističkoj italijanskoj vili sa bazenom. Inspiraciju za #ComeAsYouAre_RSVP kampanju Gucci je pronašao u sedamdestim godinama, a na gostima ove žurke dominiraju retro dezeni. Poseban pečat ovoj kampnji dala je italijanska glumica i manekenka Benedetta Barzini, koja je u septembru napunila 76 godina. Ovo je jedna od onih kampanja koja nas podseća da treba da negujemo naše posebnosti i da je vredna svaka potraga za onim komadima u kojima ćemo se osećati najbolje.

JW ANDERSON AUTUMN/WINTER 2019 – SPOJ MLADALAČKOG DUHA I ELEGANCIJE

Britanski luskuzni brend JW Anderson očigledno zna na koji način da nas ostavi bez teksta, spajanjem nespojivog. Za razliku od prethodne kampanje, ovde je akcenat na jednostavnosti detalja, eleganciji, prefinjenosti i mladom duhu. Za potrebe ove kampanje izabrana su četiri ne tako standardna i očekivana modela: Krisha, Djeneba, Rose i Enomha. One simbolizuju mladalački duh i energiju. Ipak, komadi koje nose simbolizuju vanvremensku eleganciju, a neverovatni predeli najlepše engleske prirode i pejzaža u kojima se odigrava ova kampanja oličenje su jednostavnosti lepote. Devojke su na štulama, a to možemo shvatiti kao želju JW Anderson-a da lestvicu elegancije podigne na viši nivo.

Comments