Kada kažemo modna ikona, uvek pomislimo na dame starog Holivuda, koje su svojim prepoznatljivim stilom ostavile trag u modnoj industriji. Svaka od njih imala je prepoznatljiv i jedinstven stil oblačenja, ali i svoj prepoznatljiv znak, nešto što ih je izdvajalo od svih drugih. O tome koliko su ove dame uticale na modnu industriju, najbolje govori činjenica da se njihov stil i danas kopira i da predstavlja inspiraciju mnogim devojkama. Pogledajte koje smo lekcije naučile od najvećih ikona stila svih vremena.

Manje je uvek više

Među prvima na listi najvećih holivudskih ikona stila svakako je Odri Hepbern. Njen su stil odlikovali  elegancija i gracioznost, što se odražavalo i kroz njeno odevanje. Pokazala je da žena može lepo izgledati čak i ako nosi rolku, kratke pantalone ili baletanke. I, naravno, naučila nas je da je svakoj ženi neophodna mala crna haljina.

1 Manje je vise Modne lekcije velikih ikona stila: Detalji, glamur i atributi

Velike naočare su must have

Džeki Kenedi nam je pokazala da se velikim naočarama može upotpuniti svaki izgled. Tamne, velike naočare postale su njen zaštitni znak, pa i danas možete čuti za model naočara  “Džeki O”.

2 Velike naocare su must have Modne lekcije velikih ikona stila: Detalji, glamur i atributi

Velika torba je uvek odličan izbor

Grejs Keli je dobro poznata po svom elegantnom, damskom stilu oblačenja. Ali, kada se pimene njeno ime, modni znalci odmah pomisle i na torbu “Kelly” brenda Hermes. Iako mnogi od nas ne mogu da je priušte, ovaj model torbi uvek da poseban pečat svakom izgledu.

3 Velika torba je uvek odlican izbor Modne lekcije velikih ikona stila: Detalji, glamur i atributi

Sjaj i glamur su dobrodošli

Svi znamo da je minimalistički stil odevanja vanvremenski, ali nekada morate pustiti da diva u vama dođe do izražaja. Stoga se ugledajte na Dajanu Ros i dodajte malo sjaja i glamura svom izgledu. To možete postići nekim zanimljvim materijalom, šljokicama ili, pak, zanimljivim komadom nakita.

4 Sjaj i glamur su dobrodosli Modne lekcije velikih ikona stila: Detalji, glamur i atributi

Istaknite svoje atribute

Kada se oblačite, morate znati šta odgovara vašoj figuri. Jedna od modnih ikona koja je uvek znala da istakne sve svoje aribute je upravo Merlin Monro. Ona je svoju sjajnu figuru isticala odevnim kombinacijama koje su laskale njenoj figuri i naglašavale njen tanani struk. Ugledajte se na Merlin!

5 Istaknite svoje atribute Modne lekcije velikih ikona stila: Detalji, glamur i atributi

Usavršite nanošenje ajlajnera

Istaknite svoje oči, a samim tim i svoj izgled, nanošenjem ajlajnera. Naša inspiracija svakako je Edi Sedžvik. Jake obrve i oči savrešno istaknute ajlajnerom bile su zaštitni znak  ove “It” devojke šezdesetih godina prošlog veka, a mnoge trendseterke i danas kopiraju njen stil.

6 Usavrsite nanosenje ajlajnera Modne lekcije velikih ikona stila: Detalji, glamur i atributi

Pokažite ramena

Brižit Bardo je toliko često nosila džempere i topove sa spuštenim ramenima, da i danas možete čuti o odevnim komadima sa tzv. Bardo radom. Upravo ovi odevni komadi odlični su za casual varijante, kada želite da pokažete malo kože. Brižit je džempere sa spuštenim ramenima najčešće nosila sa sečenim džinsom i baletankama, uz neizostavne marame kojima je sređivala svoju frizuru.

7 Pokazite ramena Modne lekcije velikih ikona stila: Detalji, glamur i atributi

Nosite pantalone

Ketrin Hepbern je obožavala odevne komade inspirisane muškom modom. Pantalone širokih nogavica, sa visokim strukom, deo su njenog prepoznatljivog izgleda. Uz njih je često nosila šik bluze, krojene jakne i klasične cipele, a ova odevna kombinacija i danas veoma popularna.

8 Nosite pantalone Modne lekcije velikih ikona stila: Detalji, glamur i atributi

Recite “da” prelepim maramama

Ukoliko želite da vaš izgled dovedete na jedan viši nivo, ugledajte se na Bjanku Džeger, koja je u svakoj prilici nosila stajliš marame. Osim marama, ova modna ikona nosila je i turbane, ali i fenomenalne šešire.

9 Recite da prelepim maramama Modne lekcije velikih ikona stila: Detalji, glamur i atributi
Comments