Šta radi Končita na reviji Gotjea?

Žan Pol Gotje poznat je po dramatičnim modnim revijama na kojima uvek priredi nešto neočekivano. Nova kolekcija za 2014/2015. godinu asocira na gotiku: dominiraju tamne, svetlucave haljine, crna boja, bluze sa kapuljačom i ogromne perike. Sve je to uklopljeno sa jarkocrvenim karminom i jezivo belim tenom.

“Ja uvek kažem da je lepota u različitosti, a Končita nam je dokazala da je ona nezaustavljiva. Ona izgleda sjajno u svetu mode”, rekao je slavni dizajner nakon revije. Gotje se odlučio za nesvakidašnji potez i pozvao pobednicu ovogodišnje Evrovizije, Končitu Vurst, da zatvori reviju. “Bradata dama” je izašla u haljini za koju Gotje kaže da je na granici pogrebne i haljine za venčanje. Morbidno ili zanimljivo? Prosudite sami.

elle 00 blog Modne vesti: Končita na reviji Gotjea, nova kolekcija nakita Dior i rastanak od Ejlin Ford

Egzotična kolekcija 

Viktorija de Kasteljan već šesnaest godina vlada Diorom kao dizajner unikatnog nakita. Nova egzotična kolekcija koju je kreirala podseća na inspirativna putovanja u zemlje poput Indije. Nakit sadrži dijamante, rubin, smaragde i safire koji impresioniraju, a nova kolekcija je specifična po tome što je nakit multidimenzionalan. Viktorija je inspiraciju tražila u istorijskim knjigama i u skicama Diorovih dizajna, s namerom da nakit koji napravi ima arhitektonsku osnovu. Ona nam na apstraktan način govori o zanimljivom delu svog posla u kom se volumen materijala, nabori i detalji prerađuju u metal.

Bogatstvo materijala i boja mnoge navodi da ovaj nakit poistovete sa kičom, međutim, njegova čarolija i vrednost, kič umnogome premašuju. Nova kolekcija simbolično se zove ArchiDior aludirajući na arhitekturu kao osnovu na kojoj je nakit rađen. Osmišljeno je 44 komada nakita koji su rađeni po uzoru na stare i nove Dior kolekcije u koje se savršeno uklapaju. Uživajte u nesvakidašnjoj kolekciji modne kuće Dior.

embed dior jewelry 1 203134499286 Modne vesti: Končita na reviji Gotjea, nova kolekcija nakita Dior i rastanak od Ejlin Forddior 2 Modne vesti: Končita na reviji Gotjea, nova kolekcija nakita Dior i rastanak od Ejlin Ford

Rastanak od Ejlin Ford

Za kraj jedna tužna vest: Preminula je Ejlin Ford, osnivač jedne od najpoznatijih modnih agencija Ford. Žena koja je zaslužna za karijere modela poput Kendis Bergen, Loren Haton i Kristi Brinkli, umrla je u 92. godini života od tumora na mozgu. Bila je poznata kao “oko za modele” i znala je kako da obične devojke sa potencijalom pretvori u predivne modele.

e3256cb0 0864 11e4 8f47 aba81d422deb AP7706290157 Modne vesti: Končita na reviji Gotjea, nova kolekcija nakita Dior i rastanak od Ejlin Ford

Tara Đukić

Comments