Karl Lagerfeld i Louis Vuitton najavili saradnju

Kada je Mark Džejkobs napustio Louis Vuitton, svi su se pitali da li će njegov odlazak stopirati i neke njegove odluke, poput one da na godišnjem nivou LV sarađuje sa nekoliko najpoznatijih dizajnera današnjice. Srećom, to se nije dogodilo, jer je Nikolas Geskijer od kad je došao na mesto kreativnog direktora prestižnog brenda, nastavio stopama svog prethodnika, najavljujući prvu veliku saradnju sa Karlom Lagerfeldom, dizajnerom konkurentskog brenda Chanel.

U ovaj projekat, pored Karla uključeno je još pet poznatih kreatora: Frenk Geri, Sindi Šerman, Rej Kavakubo, Kristijan Lubuten i Mark Njuson. Svi oni će zajedno kreirati ručne i putne torbe sa čuvenim logoom brenda. Torbe će biti u prodaji od oktobra, a cena će varirati od 2,725 do 5,450 dolara.

images 2014 06 karl lagerfeld kreira za lv 822867987 Modne vesti: Lagerfeld dizajnira tašne, a krade patike

Kristijan Lubuten dizajnirao cipele za Anđelinu Džoli

Cipele sa potpisom brenda Christian Louboutin, stvar su prestiža, a ove koje je dizajnirao specijalno za glumicu Anđelinu Džoli, postale su predmet žudnje žena širom sveta.

Ona je jedna od najglamuroznijih glumica, a u zlatnim cipelama dizajniranim po njenoj meri i ukusu, zadivila je sve na promociji svog novog filma “Maleficent”.

Cipele su posebno došle do izražaja u njenoj kombinaciji za ovu priliku, jer ih je uparila sa crnom jednostavnom haljinom.

files Modne vesti: Lagerfeld dizajnira tašne, a krade patike

Karl Legerfeld kopirao New Balance

Karlu Lagerfeldu stigla je tužba i to od sportskog brenda New Balance. Ovaj brend tvrdi da je Lagerfeld napravio skoro isti model patika poput njihovog, te da je samo umesto njihovog znaka N stavio znak K i to na istom mestu. Oni se žale, jer smatraju da ovo stvara zabunu među potrošačima, jer patike na prvi pogled izgledaju indentično.

karl lagerfeld new balance vogue 4jun14 pr b 426x639 Modne vesti: Lagerfeld dizajnira tašne, a krade patike

Lenka Gatić

Comments