Žan-Pol Gotje za Lindex

Lindex, jedan od vodećih modnih lanaca koji u Severnoj Evropi, Rusiji i Bliskom istoku ima preko 480 radnji, sarađivaće sa čuvenim Žan-Polom Gotjeom.

Ove jeseni Lindex proslavlja 60 godina postojanja i planira veliku proslavu, na kojoj će biti oslikana prošlost, sadašnjost i budućnost brenda. Proslava počinje 1. septembra sa kampanjom “Lindex 60 u modi”, a nastavlja se sredinom okotbra sa kolekcijom Žan-Pola Gotjea, koja će biti povezana i sa borobom protiv raka dojka.

Ova kolekcija uključuje žensku i dečiju kolekciju i donji veš. Kolekcija će od 8. oktobra biti dostupna samo u određenim prodavnicama i na web stranici brenda Lindex, a 10 odsto sredstava od ukupne prodaje odlazi u fond borbe protiv raka dojke.

Jean Paul Gaultier1 Modne vesti: Nove kolekcije modnih magova i jedan oko koga se svi otimaju

Svi bi parče Kavalija

U modnoj industriji nastala je čitava pomama za modnim magom, Robertom Kavalijem, ali sa one poslovne strane.

Veliki broj investitora svakodnevno kontaktira sedamdesettrogodišnjeg kreatora u nadi da će baš njih izabrati za poslovne partnere.

Jedan od vodećih zaintersovanih je švajcarski proizvođač luksuznih satova, Frank Maler, ali i Qatar Holding iz Bahreina.

Kavali još nije odlučio kome će prodati deo deonica, a tek će mu teško pasti odluka o tome kome da proda ceo brend.

just cavalli logo1 Modne vesti: Nove kolekcije modnih magova i jedan oko koga se svi otimaju

Proenza Schouler predstavili kolekciju kupaćih kostima

Njujorški dizajnerski duo Proenza Schouler u saradnji sa Swimwear Anywhere predstavili su svoju kolekciju kupaćih kostima za nadolazeću sezonu.

Dizajneri Džek Mekalah i Lazaro Ernandez predstavili su 20 komada iz svoje kolekcije na specijalnoj prezentaciji za štampu. U pitanju su bili bikiniji, jednodelni kupaći kostimi i ogrtači u tipičnim Proenza siluetama, inspirisani nekim od arhivskih printova brenda.

“Već neko vreme želeli smo da lansiramo kolekciju kupaćih kostima, oduvek smo osećali uticaj surferske kulture i boravka u prirodi — okean je bio za nas konstantan izvor inspiracije. Tako da je kolekcija kupaćih kostima prava evolucija, a mnogi komadi inspirisani su lookovima sa pisti i printovima iz naših prošlih kolekcija.”

normal PROENZA SCHOULER1 Modne vesti: Nove kolekcije modnih magova i jedan oko koga se svi otimaju

Maja Bunčić

Comments