Svet mode postaje sve okrenutiji ka očuvanju životne sredine, o čemu svedoči i nova kolekcija Stele Mekartni, modna kuća Jimmy Choo počinje da kreira i cipele bez potpetica, a porodica Versaće dobila je podmladak.

Jimmy Choo i ravne cipele

 Modne vesti: Reciklaža, ravne cipele i novi član klana Versaće

Brend Jimmy Choo povezuje se sa visokim potpeticama, na kojima “paramo oblake”. Ipak,  kreativna direktorka ovog brenda ima novi kec u rukavu – ravne cipele. Nova kolekcija, prema rečima ove dame, ima za svrhu da bude funkcionalna i prilagođena brzini života, i predstavlja evoluciju ovog brenda. Nova kolekcija biće još jedan dokaz da lepo ne mora da bude i neudobno.

Proširenje Versaće klana

versace franceska Modne vesti: Reciklaža, ravne cipele i novi član klana Versaće

Porodica Versaće od sada je bogatija za još jednog člana. Frančeska Versaće, nećaka Donatele Versaće rodila je devojčicu. Vreme će pokazati hoće li i novi član porodice krenuti stopama svojih slavnih rođaka i ostaviti trag u svetu mode.

Stela Mekartni i reciklaža

stela mekartni Modne vesti: Reciklaža, ravne cipele i novi član klana Versaće

Reciklaža, ne samo starih modnih trendova, već i starih materijala ulazi na velika vrata u svet mode. Stela Mekartni lansirala je svoju novu kolekciju pod nazivom “Kolekcija za zeleni tepih”. Pored recikliranih, kolekcija sadrži i organske materijale. Ovaj poduhvat slavne kreatorke podržale su brojne slavne ličnosti među kojima su i Selma Hajek, Kolin Firt, Dru Barimor i  Piter Blejk.

Jasna Stanić

 

 

Comments