Sada već tradicionalni prostor za održavanje Modnih vinjeta na Belgrade Fashion Week-u, Galerija Štab savršen je poligon prezentacije dizajnera koji svoj rad javnosti plasiraju sredstvima nešto drugačijim od standardne modne revije. Svoje radove prikazali dizajnerke Jasmina Vujović – GetUp, Katarina Puzić i Vesna Kracanović kao i studenti Fakulteta digitalnih umetnosti univerziteta Metropolitan.

Izlagačka sloboda, upotreba različitih medijuma i koncepcijskih pristupa glavni su razlozi što je ovaj programski segment postao jedan od najatraktivnijih u okviru Beogradske nedelje mode.

U ovoj specifičnoj konstelaciji i kroz sebi svojstven koncept pojavio se i brend GetUp iza koga stoji dizajnerka Jasmina Vujović. Njeni modeli karakteristični su po tome što su namenjeni mladoj ženi izražene individualnosti, sa dozom hrabrosti da iznese razliku od okruženja.

DJT9579 Modne vinjete na Belgrade Fashion Week u DJT9635 Modne vinjete na Belgrade Fashion Week u DJT9686 Modne vinjete na Belgrade Fashion Week u DJT9723 Modne vinjete na Belgrade Fashion Week u

Inspirisana umetničkim stvaralaštvom naše slikarke Dušice Pejić, modna dizajnerka Katarina Puzić se upušta u svežu, modnu igru printova, formi i različitih struktura, materijala, iz koje niču unikatni, ženstveni i udobni outfiti “Sprout” kolekcije za sezonu proleće/ leto 2017. 

DJT9818 Modne vinjete na Belgrade Fashion Week u

DJT98441 Modne vinjete na Belgrade Fashion Week u DJT98461 Modne vinjete na Belgrade Fashion Week u DJT9955 Modne vinjete na Belgrade Fashion Week u

Vesna Krcanović, u kolaboraciji sa brendom Naša posla, izložila je radove koji predstavljaju deo kolekcije u nastajanju “Man Into Woman”. Inspirisani memoarima transrodne umetnice Lili Elbe, odnosno Einara Wegerera, eksponati otvaraju pitanje identiteta, integriteta i seksualnosti. Najfiniji materijali od kojih je kolekcija izrađena vrše dvojaku simboličku funkciju – barijere ili korespondenta između posmatrača i autora.

DJT9735 Modne vinjete na Belgrade Fashion Week u DJT9741 Modne vinjete na Belgrade Fashion Week u DJT9767 Modne vinjete na Belgrade Fashion Week u DJT9805 Modne vinjete na Belgrade Fashion Week u

Studenti IV godine Fakulteta digitalnih umetnosti univerziteta Metropolitan predstavili su se kolekcijom “Refleksija” koja za zadatak ima da istraži spoj modernog, glamuroznog i dinamičnog. Kroz elegantne forme, prigušne boje i duh energije modela koji nas vraćaju u vreme Velikog Getsbija i nastanka Art Deco pravca, ova jedinstvena modna priča pruža beg od sivila kojim je obeleženo sadašnje vreme.

DJT9866 Modne vinjete na Belgrade Fashion Week u DJT9875 Modne vinjete na Belgrade Fashion Week u DJT9893 Modne vinjete na Belgrade Fashion Week u DJT9903 Modne vinjete na Belgrade Fashion Week u

Comments