Izuzetno posećeno veče u Galeriiji Štab obeležili su pre svega kvalitetni modeli, ali i upečatljivi detalji poput maski koje su nosili modeli Marka Ivkovića, energija pokreta manekena koji su nosili modele Sonje Marunić, interakcija između pokreta manekenki, video projekcije i zvuka na postavci Ane Vasiljević i gracioznosti balerina koje su bile uz unikatne modele Ane Cvejić.

modne vinjete ana cvejic Modne vinjete u Galeriji Štab

Modne vinjete su i ovog puta bile poligon kreativnog izraza, kako neafirmisanih imena, tako i onih dobro poznatih široj modnoj javnosti. Ana Vasiljević je predstavila kolekciju inspirisanu delima Paula Klea“UNity”. Pored samih modela, koncept “UNity” se odnosi i na interaktivnu instalaciju koja se definiše pokretom koji izaziva pojedine animacije, koje će na simboličan način predstaviti neke od suštinskih društvenih tema.

modne vinjete ana vasiljevic Modne vinjete u Galeriji Štab

 

Ana Cvejić je prikazala konceptualnu kolekciju unikatno printanih baletanki – Ego Ballerina. Motivi na koži ispituju značaj ličnih sećanja i uspomena, kao i načine na koji oni bivaju transformisani, susrećući se sa selfie društvenim fenomenom. Sonja Marunić rekonstruiše mogućnosti spajanja nespojivog – istoka i zapada, odakle i nastaje autorkina projekcija žene iz budućnosti. Istovremeno ona je gejša i futuristička ratnica Nikita Denmark. Marko Ivković predstaviće se kolekcijom inspirisanom konceptom sujevjerja i efektom verovanja koje utiče na ljudski um – Broken Gloss.

modne vinjete sonja marunic Modne vinjete u Galeriji Štab modne vinjete marko ivkovic Modne vinjete u Galeriji Štab
Comments