“Ja vidim modu svuda i sve u modi.”

Ovom rečenicom, autor “WISF – Where I See Fashion” bloga na Tumblru, objašnjava svoj neverovatno originalni modni poduhvat. Naime, WISF – Where I See Fashion blog koji je modno orijentisan i ono što ga čini posebnim jeste uporedni sistem fotografija. Sa jedne strane imamo fotografiju iz sveta mode, a pored nje drugu fotografiju, koja je srodna prvoj u pravcu boja, oblika, dezena, koncepta… Dakle, druga fotografija može predstavljati bilo šta, umetnički predmet, dizajn, scenu iz prirode, umetničku fotografiju, ograničenja nema, dokle god je ona estetski bliska prvoj. Sada zvuči logičnije zašto blog nosi naziv “WISF – Where I See Fashion”, zar ne?

wisf where i see fashion 1 Modni blog je i umetnost

O samom autoru se ne zna mnogo… Na WISF – Where I See Fashion, u odeljku “about” stoje samo informacije o ideji nastanka ovog bloga. Jedino što je lične prirode, jeste da iza ovoga stoji osoba koja studira modni dizajn u Milanu i želi da postane modni fotograf ili modni urednik. Međutim, prateći informacije o ličnom blogu autora sa kojeg stižemo i do Instagram profila, otkrivamo da iza WISF-a stoji dvadesetdvogodišnja devojka iz Italije, koja pored navedenog, ima i drugi blog, koji je nešto ličniji, mada i dalje modno orijentisan, i manje popularan.

wisf where i see fashion 2 Modni blog je i umetnost

Sudeći po stilu WISF – Where I See Fashion, autorka očigledno ima savršen osećaj za modu.

Jedno možemo pretpostaviti – ovaj blog zasigurno zahteva više rada nego mnogi drugi, ali isto tako i visoko poznavanje fotografskog stvaralaštva, kao i umetničkog stvaralaštva uopšte i iza njega stoji jedno, u najmanju ruku, fantastično oko!

wisf where i see fashion 4 Modni blog je i umetnost

Mina Pavlović

Comments