Simon se od detinjstva interesovao za fotografiju, i mada je ne smatra svojim “pravim poslom”, veoma uživa u njoj i ona je još jedan medij koji mu omogućava da se kreativno izrazi i prikaže na koji način on posmatra svet. I sam je izjavio kako ovo nije knjiga fotografija o modi, već mnogo više od toga. Ovo je knjiga o poeziji svakodnevnog života, koja nam prikazuje sve one male ali značajne trenutke koji nam ulepšavaju dane, koji nam ostaju u sećanju i koji nas kasnije inspirišu. Tako u ovoj knjizi, pored modnih momenata, možemo videti puno zalazaka sunca, intimnih trenutaka plaži, decu koja igraju fudbal.. jednostavno, trenutke koji čine svakodnevicu. Čak i u modnom dizajnu, Simon pristupa kreiranju kolekcije kroz kreiranje njene kompletne “slike”. On ne želi da jednostavno predstavi odevne komade, već da ih uklopi u celokupnu atmosferu određenog stila života kojim je inspirisan i koji želi da prikaže.

Zapravo, rad na ovoj knjizi inspirisao je Jacquemus-a da ode još korak dalje i da ubuduće još studioznije pristupa svojim modnim kolekcijama. Pored estetske slike određenog stila života, on sada želi da prodre dublje u njegovu srž i da kroz svoje kolekcije prikaže poruke o pravim životnim vrednostima. Pored lepo prikazane kolekcije, on želi da istraži na koje sve načine moda može da komunicira sa publikom, kako bi se poruka iza nje najbolje prenela. On na svoj modni brend gleda kao na porodicu i, uvidevši da sada ima veliki broj ljudi koji prate njegov život i rad – shvatio je da je to upravo ono što ga trenutno inspiriše. Da svojim pratiocima prenese vrednosti koje smatra validnim i koje će imati pozitivnog uticaja na njihove živote.

Mi smo svakako veoma uzbuđeni zbog ove knjige fotografija koja deluje kao neverovatni izvor inspiracije, pozitivne energije i pogleda na život iz nekog lepšeg ugla – a to je nešto što verujem da je svima potrebno. Knjiga je izašla danas, a nadamo se da će uskoro krasiti i naše police.

Naslovna fotografija: instagram.com/jacquemus

Jovana

Comments