Najpoznatija po fudbalu i politici, ova mala zemlja u Južnoj Americi, sa populacijom od nešto više od tri miliona stanovnika, polako počinje da razvija i modnu industriju i novu generaciju mladih, talentovanih modnih dizajnera.

Ovi mladi i kreativni ljudi počinju da unose inovacije u svoju zemlju u kojoj je tradicija najvažnija stvar, te se tako i oni trude da naprave balans između trenodva koje diktira moda i tradicije koju žele da ispoštuju. Od fantastično dizajniranih cipela do inovativnih kreacija od teksasa, imena ovih dizajnera i modnih brendova treba da upamtite jer njihovo vreme tek dolazi i ubuduće ćete ih sigurno viđati na modnim pistama poznate Nedelje mode.

5513 Modni dizajneri iz Urugvaja za koje TREBA da znate

Black & Liberty 

Kada su u pitanju modeli od teksasa Black & Liberty brend je broj jedan u Urugvaju. Osnovan i osmišljen od strane Florencije Domingez 2009. godine B&L brend menja ime u 2012. godini i razvija snažan estetski osećaj kako za ženksu odeću tako i za kolekcije za muškarce. Pored farmerki koje su obavezan model u ormaru svake žene, pa tako i u ovom urugvajskom brendu, kreativni tim se potrudio da stvori kolekciju inspirisanu rock ‘n’ roll načinom života.

Black Modni dizajneri iz Urugvaja za koje TREBA da znate
Comments