Studenti treće godine studijskog programa Modni dizajn ove godine učestvuju sa svojim radovima na Belgrade Fashion Week-u. Predstavljanje kolekcije naših studenata održaće se u sredu, 04. novembra sa početkom u 20:30h u Galeriji ŠTAB.

Tema modne kolekcije koja će biti predstavljena nosi naziv “Alien Nation”. Ideja i inspiracija kolekcije koju će studenti predstaviti na ovogodišnjem Belgrade Fashion Week-u je jedna tematska celina, sagledana i doživljena ponaosob od strane svakog studenta  različito, kontrastno futuristički a opet na kraju zajednički pod jednim izrazom konceptualne mode budućnosti, obuhvatajući elemente sa jedne strane svedenog, minimalstički obuhvaćenog stvaralačkog naboja ali ujedno i razgrađenog i satkanog mnoštvom elemenata u vidu tekstilnih intrevencija na džinsu kao osnovnoj materiji za izradu modela/kolekcije. Svi ponaosob su različiti u svom sopstvenom stvaralaštvu, ali se zajednički spajaju sa idejom o dekonstruktivnom prikazu mode i budućnosti kao takve.

Modne vinjete Modni dizajneri Metropolitan univerziteta na Belgrade Fashion Week u

Na ovogodišnjem Fashion Week-u učestvuju studenti: Lenka Ilić, Florijan Karh, Ivana Vorguca, Anja Plemić, Janeth Barbosa, Sofija Mitrović i Ivana Radić.

Ulaz je slobodan za sve, stoga vas pozivamo da dođete i pogledate premijerno predstavljanje modnih kreacija naših mladih modnih dizajnera.

Comments