Mladi američki modni dizajner i fotograf Brandon Maxwell predstavio nam je najnoviju kolekciju svog istoimenog brenda. Maxwell je modnu karijeru započeo kao stilista, a najpoznatija klijentkinja kojoj je 2012. postao glavni stilista i modni direktor je Lady Gaga – koju je potom i obukao za prošlogodišnje MET Gala veče, u sada već poznatu intenzivno bubblegum roze haljinu. I u ovoj kolekciji Maxwell je pokazao svoju umešnost sa krojenjem i kombinacijom boja, a pored kolekcije iznenadio nas je i sa newsletter-om koji sam piše i novim online shop-om u kom možete kupiti odevne komade iz njegovih kolekcija.

Kao i svakog dizajnera ove godine, izolacija i nemogućnost izlaganja kolekcije na nedelji mode a zatim i u prodavnicama uticali su i na Maxwell-a i njegov kreativni proces. U kratkom periodu on je bio primoran da se na novi i drugačiji način približi svojoj publici, koja nije u mogućnosti da lično pristupi njegovim kreacijama. Još jednom dokazujući svoju kreativnost i razumevanje tržišta, Maxwell je učinio najlogičniji korak – svojim potrošačima obratio se online. Iako newsletter nije inovativno rešenje za koje smo čuli prvi put, u ovom slučaju zaista je dobar potez jer Maxwell svaki od newsletter-a koji izlaze jednom nedeljno piše sam i piše ih veoma lično i neposredno. U nekima je pisao o svojoj prvoj vožnji biciklom, u drugima se poverio kako je izgledalo prvi put obući džins nakon više meseci izolacije, dok je u trećima delio tutorijale njegovih zaposlenih. Tako smo bili u prilici da vidimo manikir koji je osmislila Deborah Lippmann, koja inače radi manikire za njegove revije, kao i da naučimo više o cvetnim aranžmanima od njegovih dekoratera Michaela i Darrocha Putnam-a.

U ovoj kolekciji, Maxwell je takođe pokazao da dobro razume žene koje nose njegove modele i kreirao je kolekciju upravo po njihovim merama. Pored toga što im je potrebno da im bude komforno, one ipak žele i razigranost, boju i da se osećaju ženstveno nakon više meseci verovatno provedenih u basic ili sportskoj odeći. Zato ova kolekcija prikazuje pravu eksploziju boja, koje su uklopljene na dobar kontrastni color-block način, a modeli odišu dobrim krojevima, ali onim malo otvorenijim i slobodnim koji nam dozvoljavaju da dišemo. Od matching oversize odela, preko šorceva uklopljenih uz elegantnije topove, do slip suknji i haljina sa dubljim izrezom – ne zam u čemu bih pre volela da provedem leto. I sam Maxwell je o tome koja mu je bila zamisao dok je kreirao ovu kolekciju rekao kako je želeo da prikaže radost, optimizam i uzbuđenje – što se kroz lookbook kolekcije jasno i vidi.

Naslovna gotografija: instagram.com/brandonmaxwell

Jovana

Comments