Dizajneri o sebi uglavnom vole da govore kroz svoj rad, ali mnogi od njih su delili sa javnošću svoje stavove o stilu, modi, umetnosti, pa čak i davali savete svojim kolegama. Ovde su samo neka od razmišljanja najvećih svetskih modnih magova koja vas mogu inspirisati i u svakodnevnom životu, jer stil je zaista mnogo više od mode.

“Možete da nosite najmoćniju haljinu i da ne budete moćni. Možete se oblačiti kao glupa devojčica i biti super moćni. Zavodljivost, to je u umu, a ne u onome što nosite. U tom smislu, mislim da je odeća samo nešto što koristite. Ali, nije da haljina transformiše osobu.”
Miuccia Prada

“Shvatio sam da, kada je moda zaista dobra i kada zaista izaziva i rizikuje, ona je neverovatno umetnički moćna. To čini ljude sanjarima.”
Jonathan Anderson

“Ono što mi se u modi čini najzanimljivijim jeste da ona mora odražavati naše vreme. Treba da budete svedoci svog trenutka.”
Nicolas Ghesquière

“Zaista verujem da žena ne treba da se oblači kao muškarac da bi se osećala jakom.”
Sarah Burton

“Radije bih provodio vreme sa nekim loše obučenim, ali pametnim, duhovitim i privlačnim, nego sa nekim savršeno obučenim i dosadnim.”
Christian Louboutin

“Kada dizajniram, to mora da ima neko značenje za mene. U suprotnom, to je samo odeća.”
Simone Rocha

“Mislim da je moda, mnogo vremena, bila u zatvoru. Bez slobode. Mislim da je bez slobode, sa pravilima, nemoguće kreirati novu priču.”
Alessandro Michele

“Kada ste žena koja izrađuje žensku odeću, onda se moda ne odnosi samo na to kako izgledate. Radi se o tome kako se osećate i kako razmišljate.”
Maria Grazia Chiuri

“Moda bi trebalo biti oblik bekstva od stvarnosti, a ne oblik zatvora.”
Alexander McQueen

“Volim modu – zaista osećam da tu pripadam.”
Victoria Beckham

Comments