Trend koji nije nimalo praktičan u toku jeseni i zime jeste onaj kom se toliko radujemo kad se oslobodimo jakni, džempera i dugih rukava. To je trend nošenja brojnih narukvica na rukama, a omiljene su nam bengl narukvice.

Bengl narukvice su okrugle, uglavnom deblje i teže. Mogu biti velike i metalne poput lisica, kožne, drvene sa etno motivima, obmotane koncem u hipi stilu, obavijene perlicama, plastične, neonske, šarene… Kakve god poželite! Uz preplanuli ten savršeno ide gomila tankih zlatnih narukvica u stilu Dženifer Lopez (Jennifer Lopez). One buntovnije će se oduševiti narukvicama ukrašenim nitnama i bodljicama. One vesele će poneti sve boje duge na svojim ručnim zglobovima. Klasičarke će poneti jednu, ali vrednu, upečatljivu narukvicu.

Ove sezone su bile omiljeni dodatak na revijama modnih kuća poput Balenciaga, Hermès, Fendi, Balmain i Carolina Herrera. Naravno, ne treba da potrošite ogromnu sumu novca samo da biste imale nakit u trendu. Pokušajte da provirite u maminu ili bakinu kutiju s nakitom, sigurno ćete pronaći neki interesantan model. Ove narukvice su bile moderne i kad su one bile mlade!

116 Modni rečnik: Bengl narukvice

Koža, nitne i cirkoni za one hrabrije

210 Modni rečnik: Bengl narukvice

Masivne, četvrtaste narukvice daju dozu odvažnosti

312 Modni rečnik: Bengl narukvice

Manje je više i sasvim je efektno

Izvori fotografija: weheartit.com, richmonddentalclinic.ca

Prethodne tekstove iz serijala “Modni rečnik” pročitajte ovde.


Ivona Temešberger je studentkinja novinarstva i večiti optimista. Voli putovanja, modu, doba zlatnog Holivuda, kafu, Italiju, Louboutin-a i one retke situacije kada ostane bez teksta. Veruje da “Life is not about finding yourself, it’s about creating yourself.”

Comments