Da, moguće je dan noć pričati na temu koliko volimo francusku modu i francuske brendove, počevši sa francuskim styling savetima najchic devojaka do street style gurua kojima se treba okrenuti u potrazi za inspiracijom, ukoliko je french chic tvoj sinonim za stil. Međutim, nikada se dovoljno ne priča o legendarnim francuskim brendovima koji su zapravo sinonim za modu i glavni “krivci” što francuske devojke izgledaju taaako dobro i to sve oblačeći se lokalno. Okej okej, kada u Francuskoj kažeš lokalno to podrazumeva i super luksuzne brendove poput Chanel, Dior, Saint Laurent ali i one novije high street startapove kao Sézane, ali i mnogi drugi mladi brendovi koji nisu na sceni dugo ali je njihov uticaj ozbiljan i primetan, i u celokupnom pariskom modnom kolažu predstavljaju pravo osveženje i kandiranu trešnju na vrh šlaga.

Da udovoljiš svojoj francuskoj strani pogledaj ove brendove, neke ćeš prepoznati neke ne, ali sasvim sigurno je pred tobom pravi vodič za kupovinu. Šta se kod koga kupuje, kome verujemo za najbolje jakne, kome za party haljine?

Jacquemus

Simon Porte Jacquemus je osoba kojoj se može zahvaliti za one gigantske šešire prošle godine i još mnogo komada koji se teško zaboravljaju. Jedan od najuzbudljivijih dizajnera na sceni danas, i to ne samo francuskoj nego generalno. Njegova pomalo nadrealna odeća i koncepti ne prestaju da oduševljavaju urednike ali i svakondnevna nosivost kojom odišu njegovi komadi. Nešto sveže i beskrajno nosivo mami mnoge širom svih meridijana.

! komad: torbe, haljine, bluze i posebno štrikani komadi uvek privlače našu pažnju, no u ovoj sezoni, šarene papuče su nešto posebno.

Lemaire

Christophe Lemaire je prisutan na sceni već neko vreme ali se tek u poslednjih nekoliko godina njegovo ime upisalo u razne must have liste, i smestilo u umove modnih fanova. Za to je delom zaslužna njegova prepoznatljiva prilično unisex estetika.

! komad: Trenutno Lemaire torbe su na radaru!

Maje

Maje ima zaista puno toga da ponudi ali ono po čemu je ovaj brend prepoznat i na dalje prepoznatljiv, nisu toliko sami komadi koliko celokupan vajb kolekcija koji je zapravo DNK samog brenda, a to je rock chic duh. Za sve devojke koje ženstvene komade vole da malo pojačaju rock detaljima, i obrnuto one koje omekšavaju rock i spajaju nespojivo Maje je tu.

! komad: Sve što ima print. Posebno karirane pantalone koje su zaista idealne za svaku priliku.

Amélie Pichard

Amélie Pichard je verovatno jedna od najeksperimentalnijih i najavanturističkijih dizajnera cipela ne samo u Francuskoj nego u celom svetu. Nedavno je sarađivala sa Pamelom Anderson, a njene cipele su instant prepoznatljive po neobičnim štiklama i ekstravagantnim finišima.

! komad: Ima nečeg neverovatno drskog i slobodnog u Pichard veoma formalnim cipelama, verovatno je do V siluete risa, ali su i platforme jednako popularne.

Comments