Leto je, temperature su neverovatno visoke i plaža kao da vas već zove! Koji je najbolji način da pokažete svoj morski ten i izvajane noge? Obucite vruće pantalonice, naravno! Ako još uvek niste pocrnele, u ovim pantalonicama ćete sigurno privući pokoji zrak sunca (i pokoji pogled). Ako vam noge nisu savršeno vitke, nikakav problem, odaberite neki širi model. Jednostavno, pretoplo je da biste se pokrivale!

Vruće pantalonice su nadimak šortsevima, i to onim najkraćim. Pokrivaju zadnjicu i mali deo butina. Iako jesu idealne za leto, nisu primerene u svim prilikama. Ne bi trebalo da ih nosite na posao, u restorane, kao ni u neke formalnije izlaske. Zato su savršene za plažu, šetnju, kao i bilo koju opušteniju varijantu. I odlično idu uz visoke potpetice!

Ove minijaturne pantalone su sestre mini suknje, “majka” im je takođe Meri Kvant (Mary Quant). Izumela ih je kasnih šezdesetih godina prošlog veka, a zapamćene su i kao omiljeni komad garderobe tokom sedamdesetih. Narednih decenija su malo gurnute u zapećak, ali ove sezone sijaju u punom sjaju. Napravljene od teksasa, sa nitnama, cvetne, satenske, čipkane. Izaberite svoje omiljene!

158 Modni rečnik: Vruće pantalonice

Odličan način da "sačuvate" stare farmerice – pretvorite ih u šorts!

234 Modni rečnik: Vruće pantalonice

Za one elegantnije i romantičnije, čipka je pravi izbor

328 Modni rečnik: Vruće pantalonice

Vruće pantalonice u nekoj neon boji idu savršeno uz preplanuo, morski ten

Izvori fotografija: priceinspector.co.uk, weheartit.com

Prethodne tekstove iz serijala “Modni rečnik” pročitajte ovde.


Ivona Temešberger je studentkinja novinarstva i večiti optimista. Voli putovanja, modu, doba zlatnog Holivuda, kafu, Italiju, Louboutin-a i one retke situacije kada ostane bez teksta. Veruje da “Life is not about finding yourself, it’s about creating yourself.”

Comments