Hot topics

Feel&Taste: Ideja za malo drugačiji vikend u Sloveniji

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako da pobediš neizvesnost i prevaziđeš strah od budućnosti?

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

#HairHacks: Kako da postigneš savršene #BeachWaves lokne

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

1/3

Kada kažete najstilizovanije žene na svetu, na koga prvo pomislite? Naravno, na Italijanke. Ovaj status dobile su zahvaljujući besprekornim odevnim kombinacijama koje nose, što i ne čudi, s obzirom na to da je Italija jedan od najvećih centara modne industrije na svetu.

Osim po savršenim odevnim kombinacijama, Italijanke su prepoznatljive i po tome što nose visoke potpetice u svim mogućim prilikama, pa vam zato danas predstavljamo tajne i savete kojih se sve one pridržavaju kada kupuju i nose visoke potpetice.

Visina potpetica je važna…

Svaka Italijanka sa malo stila zna da ne postoji prosečna visina potpetica. Bilo da je reč o baletankama ili klasičnim salonkama, sve što je niže od 7 cm u Italiji se smatra varanjem. Cipele koje su visoke 10 cm su dovoljno udobne da u njima dugo pešačite, samo ako su dobro dizajnirane; štikla od 10-12 cm idealna je za sve žene koje su barem malo vežbale, dok će platforma od 2 cm biti sasvim dovoljna za sve one koje vole da nose “petnaestice”. Štikle koje su više od 15 cm? Italijanke kažu: “Ne, hvala!”.

… ali vaša visina nije!

Ako volite da nosite cipele sa visokim potpeticama, nosite ih čak iako ste visoke! I ne, ne morate da nosite štikle ako ste niske! Jer, štikle ne nosite da biste bile visoke, već da biste izgledale neverovatno. Uostalom, jedino što je važno je da ste vi zadovoljne.

nosite visoke potpetice kao prave italijanke cipele Modni saveti: Nosite visoke potpetice kao prave Italijanke

Udobnost je na prvom mestu

Svaka Italijanka ima svog proverenog obućara koji joj pravi cipele, ali i održava svu obuću koju ima. Italijankama je udobnost, ali i dobar kvalitet obuće na prvom mestu.

Editors choice