Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/3

Kada kažete najstilizovanije žene na svetu, na koga prvo pomislite? Naravno, na Italijanke. Ovaj status dobile su zahvaljujući besprekornim odevnim kombinacijama koje nose, što i ne čudi, s obzirom na to da je Italija jedan od najvećih centara modne industrije na svetu.

Osim po savršenim odevnim kombinacijama, Italijanke su prepoznatljive i po tome što nose visoke potpetice u svim mogućim prilikama, pa vam zato danas predstavljamo tajne i savete kojih se sve one pridržavaju kada kupuju i nose visoke potpetice.

Visina potpetica je važna…

Svaka Italijanka sa malo stila zna da ne postoji prosečna visina potpetica. Bilo da je reč o baletankama ili klasičnim salonkama, sve što je niže od 7 cm u Italiji se smatra varanjem. Cipele koje su visoke 10 cm su dovoljno udobne da u njima dugo pešačite, samo ako su dobro dizajnirane; štikla od 10-12 cm idealna je za sve žene koje su barem malo vežbale, dok će platforma od 2 cm biti sasvim dovoljna za sve one koje vole da nose “petnaestice”. Štikle koje su više od 15 cm? Italijanke kažu: “Ne, hvala!”.

… ali vaša visina nije!

Ako volite da nosite cipele sa visokim potpeticama, nosite ih čak iako ste visoke! I ne, ne morate da nosite štikle ako ste niske! Jer, štikle ne nosite da biste bile visoke, već da biste izgledale neverovatno. Uostalom, jedino što je važno je da ste vi zadovoljne.

nosite visoke potpetice kao prave italijanke cipele Modni saveti: Nosite visoke potpetice kao prave Italijanke

Udobnost je na prvom mestu

Svaka Italijanka ima svog proverenog obućara koji joj pravi cipele, ali i održava svu obuću koju ima. Italijankama je udobnost, ali i dobar kvalitet obuće na prvom mestu.

Editors choice