U modnom svetu postoji mnogo trendova koji ne odgovaraju svim tipovima i građama tela, ali neki od njih ciklično se ponavljaju iz godine u godinu. Od pončoa do riskantnih haljina, koje samo nekolicina devojaka može da iznese na pravi način, pogledajte koje bi odevne komade trebalo da izbegavate, osim ako nemate telo supermodela.

Pončo

Bilo da pijete margarite u Kankunu ili putujete Islandom, pončo je uvek loš izbor. Ovaj odevni komad većini devojaka ne stoji dobro, jer može da učini da gornji deo tela izgleda širi nego što zaista jeste. Bilo da ste mršave ili imate atletsku građu, pončo vam ne može pomoći da popravite izgled tela, a čak i supermodelima može stajati loše.

1 Ponco Modni saveti: Odevni komadi koje ne može svako da nosi

Šalvare

Među odevnim komadima koje treba izbegavati svakako se nalaze i šalvare. One i ovako loše stoje, a još ako se kombinuju sa sečenim odevnim komadima, rezultat zna da bude katastrofalan. Vaša zadnjica će izgledati kao da je potpuno izgubljena u materijalu, a ukoliko imate mršave noge, izgledaćete kao da vam pantalone vise.

Koliko god bile u trendu, možemo reći da šalvare ne odgovaraju ničijoj građi.

2 Salvare Modni saveti: Odevni komadi koje ne može svako da nosi

Pleteni bolero

Kako pončo sakriva veći deo gornjeg dela tela, i pleteni bolero se može poigrati sa vašim proporcijama, ali na negativan način. Ovaj odevni komad može učiniti da vaše ruke izgledaju punije, a može promeniti i izgled vaših grudi. Bolero koji se vezuje na grudima retko kome dobro stoji, a često i izbor boja zna da bude problematičan.

3 Pleteni bolero Modni saveti: Odevni komadi koje ne može svako da nosi

Sjajne helanke

Bilo da ste ljubitelj helanki ili ne, morate priznati da model sa sjajem ne stoji baš svakome. One mogu učiniti da vaše noge izgledaju deblje, što, složićete se, ne stvara dobar utisak. Ukoliko su, pak, helanke dužine do kolena ili sa tri-četvrt nogavicama, eto dobrog razloga da ih bacite i više ih nikada ne pogledate. U njima će vaši kukovi izgledati širi nego što jesu, a listovi tanji.

4 Sjajne helanke Modni saveti: Odevni komadi koje ne može svako da nosi

Haljine sa karnerima

Položaj karnera na haljini može stvoriti problem, ali sve dok su proporcije vašeg tela dobre moći ćete da iznesete ovaj model haljine. Problem se, međutim, može javiti ako se karneri nalaze ispod grudi, jer ćete tada izgledati kao da ste mnogo deblji nego što jeste. Takođe izbegavajte haljine sa karnerima u predelu abdomena, jer u njima možete izgledati kao da ste u drugom stanju.

5 Haljine sa karnerima Modni saveti: Odevni komadi koje ne može svako da nosi

Bluze od somota

Bluze od somota mogu stvoriti isti efekat kao i sjajne helanke, i učiniti da gornji deo tela izgleda deblji nego što jeste, čemu dodatno doprinosi debljina samog materijala. Ostavite somot za sofe i prekrivače, osim ako ne želite da po svaku cenu budete u centru pažnje.

6 Bluza od somota Modni saveti: Odevni komadi koje ne može svako da nosi

Teksas bermude

Birajte modele od teksasa koji su ili regularne dužine, ili su potpuno kratki. Jer, ukoliko se odlučite za srednju varijantu, možete biti razočarani. Bilo da vaše tekasas bermude dosežu do ili malo iznad kolena, u njima nećete dobiti nikakve modne poene, a uske teksas bermude mogu biti još gori izbor.

7 Teksas bermude Modni saveti: Odevni komadi koje ne može svako da nosi

Haljine sa izrezima

Neke haljine sa izrezima mogu veoma loše stajati, ali je na vama da odaberete pravi model. Jedan od saveta vam je da ne birate haljine sa izrezima na rukavima, naročito ako su veoma uski. Struk je još jedna delikatna oblast kad je reč o izrezima, pa budite sigurne da izrezi na haljini odgovaraju građi vašeg tela.

8 Haljine sa izrezima Modni saveti: Odevni komadi koje ne može svako da nosi

Bluze sa tri-četvrt rukavima

Bluze sa tri-četvrt rukavima ne dozvoljavaju vam da pokažete oblikovane ruke. Osim toga, oni mogu učiniti da vaše ruke izgledaju pomalo zdepasto. Najbolje je da izaberete bluze čiji se rukavi završavaju na najnižoj tački vašeg struka, delu tela na koje bi trebalo da skrenete pažnju.

9 Bluze sa tri cetvrt rukavima Modni saveti: Odevni komadi koje ne može svako da nosi

Zvoncare

Zvoncare mogu različito stajati u zavisnosti od građe tela. Blago zvonaste pantalone nisu loš izbor, dok potpuno zvonastim pantalonama nikako nećete postići željeni efekat.

10 Zvoncare Modni saveti: Odevni komadi koje ne može svako da nosi

Jasna Đorđević

Comments