Drage dame, da biste izgledale mladoliko i trendi, ne morate da se oblačite kao dvadesetogodišnjakinje. Vaš stil bi trebalo da na najbolji način ističe godine koje imate, a da vi, kao prave dame, budete odevene s merom i ukusom.

Pogledajte koje biste odevne kombinacije morale da izbacite iz svog garderobera nakon što napunite 40 godina.

Odevni komadi sa horizontalnim prugama

Horizontalne pruge mogu učiniti da izgledate mnogo deblje, ali i tu treba praviti razlike prilikom izbora. Pruge koje su uže odličan su izbor za vas ukoliko želite da postignete savršen izgled, dok bi bilo bolje da sve odevne komade koji imaju šire pruge kontrastnih boja izbacite iz svog ormana. Ako baš volite pruge, onda se odlučite za mešavinu horizontalnih i vertikalnih.

1 Odevni komadi sa horizontalnim prugama Modni saveti: Odevni komadi koje ne treba nositi posle četrdesete

Strukirani kaputi

Jedna od stvari koje bi trebalo da izbacite iz svog ormara kada napunite 40 godina jesu strukirani kaputi, koji izgledaju stajliš samo ako ih nosite u dvadesetim i tridesetim. Čak i ako imate savršene noge, zaboravite na ovaj izgled, jer ćete se osećati loše zato što niste mlađe.

2 Strukirani kaputi Modni saveti: Odevni komadi koje ne treba nositi posle četrdesete

Pantalone sa faltama

Ako imate 40 godina, pantalone sa faltama nisu najsjajniji izbor za vas. Recite “zbogom” faltama i odlučite se za modele pantalona sa jednostavnim, ravnim krojem, jer će vam odlično stajati, bilo da negujete trendi ili klasičan stil.

3 Pantalone sa faltama Modni saveti: Odevni komadi koje ne treba nositi posle četrdesete

Blejzeri sa duplim kopčanjem

Svako ima problem da postigne savršen izgled sa blejzerima sa duplim kopčanjem, i to definitivno nije jedan od odevnih komada koje bi trebalo da nosite posle četrdesete. Čak i da su dobro krojeni, u odevnim komadima sa duplim kopčanjem izgledaćete mnogo starije, pa se trudite da ih izbegavate, kako na blejzerima, tako i na zimskim kaputima.

4 Blejzeri sa duplim kopcanjem Modni saveti: Odevni komadi koje ne treba nositi posle četrdesete

Kapri pantalone

Kapri pantalone ne bi trebalo da se nalaze u vašem garderoberu ako imate 40 godina. I dok bi suknje ove dužine vama odlično stajale, ovakav kroj pantalona ne bi trebalo da bude vaš izbor. Jednostavno vam neće odgovarati, a osim toga, možete izgledati kao da ste vrlo neukusno obučeni.

5 Kapri pantalone Modni saveti: Odevni komadi koje ne treba nositi posle četrdesete

Plitke farmerke

Farmerke sa niskim strukom definitivno su jedan od odevnih komada koje ne bi trebalo nositi posle četrdesete. Ovaj model farki može loše stajati čak i devojakama od 20 godina, pa je bolje da ih ne kupujete. Budite sigurne da vam odgovara kroj, nosite i “skini džins“, ali nemojte nikako birati model sa niskim strukom.

6 Plitke farmerke Modni saveti: Odevni komadi koje ne treba nositi posle četrdesete

Mini suknje i kratki šortsevi

Savršena dužina suknje za žene u četrdesetim je blago iznad ili ispod kolena. Mini suknje su definitivno loš izbor, dok je kratak šorts dobar izbor jedino za plažu. Najgora kombinacija koju možete da ponesete jeste kombinacija mini suknje i “uggs” čizama. Ukoliko je vreme dovoljno toplo da nosite mini suknju, ove čizme vam uopšte nisu potrebne. Pokažite svoje oblikovane noge na plaži, a ne po gradu.

7 Mini suknje i kratki sortsevi Modni saveti: Odevni komadi koje ne treba nositi posle četrdesete

Sečeni topovi

Imate trbušnjake na koje ste ponosne? To je lepo, ali njih treba pokazati na bazenu. Sečeni topovi su još jedan od odevnih komada koje ne treba nositi posle četrdesete, jer njima nikako nećete postići mladalački izgled. Problematične mogu biti i haljine sa izrezima, jer sav akcenat stavljaju na vaš struk, ali su prozirni materijali i dalje dozvoljeni.

8 Seceni topovi Modni saveti: Odevni komadi koje ne treba nositi posle četrdesete

Pocepani džins

To što se pocepani džins nalazi na naslovnici magazina “Vogue”, ne mora da znači da odgovara vašim godinama. Uvek je važnije fokusirati se na dobar kroj, nego na to da li je model pocepan ili ne.

9 Pocepani dzins Modni saveti: Odevni komadi koje ne treba nositi posle četrdesete

Topovi

Ovako krojen top može pritisnuti vaše grudi i potpuno promeniti izgled vaše figure. Topovi ovog kroja ne stoje dobro ni nekim tinejdžerkama, a kamo li ženama od 40 godina. Čak i da nađete brushalter koji vam dobro stoji, samo pogledajte vaše ruke i deo ispod pazuha. Dobro oblikovane ruke izgledaće nezategnuto, pa je zato bolje da ih na vreme izbacite iz svog garderobera.

10 Topovi Modni saveti: Odevni komadi koje ne treba nositi posle četrdesete

Jasna Đorđević

Comments