Kažu da o ukusima ne treba raspravljati. Možda, ali mi ćemo oceniti izgled žena koje kroje modne trendove širom sveta.

Slika 1.13 Modni stil poznatih: Američke vs. britanske zvezde

Dame koje najčešće viđamo na ekranima i pomno ih pratimo

Kejt Bosvort (Kate Bosworth) i Sijena Miler (Sienna Miller), izvrsne glumice koje često krase naslovnice svojim kombinacijama i sjajnim dizajnerima. Veoma ženstvene na svakom koraku, bez obzira na to da li se nalaze na crvenom tepihu ili samo šetaju ulicom. Nešto ipak imaju zajedničko, pored plave nijanse kose, frizure iz doba crno-belih filmova su njihove haljine učinile pomalo vintidž i moramo priznati da im predivno stoje.

slika 237 Modni stil poznatih: Američke vs. britanske zvezde

Dnevne varijante predivnih glumica van čuvenog crvenog tepiha

Džulija Roberts (Julia Roberts) i Rejčel Vajs (Rachel Weisz). Prelazimo na brinete. Dame koje jedino svoj glumački kvalitet vole da dele sa celim svetom, sve osim toga je skriveno daleko od očiju javnosti. Za razliku od mlađih glumica, ostaju vernije klasičnijim komadima, ali razlika je u većoj slobodi američke svakodnevne mode, dok se Britanci ponose svojom očuvanom elegancijom.

Slika 356 Modni stil poznatih: Američke vs. britanske zvezde

Lepota je u oku posmatrača

Natali Portman (Natalie Portman) i Kira Najtli (Keira Knightley) – možda su američke lepotice za nijansu odvažnije od britanskih, ali opet to sve zavisi od ukusa. Haljina se nosi kao odraz karaktera i odmah vidimo da li paše ili ne, a ovim damama sigurno leži ova kombinacija. Bele elegantne haljine nikad nisu promašaj.

slika 420 Modni stil poznatih: Američke vs. britanske zvezde

Mlade i odvažne

Kristina Stjuart (Kristen Stewart) i Ema Votson (Emma Watson)mladi talenti koji već u svojim dvadesetim godinama bez razmišljanja mogu da stanu rame uz rame sa gore pomenutim koleginicama. Glavna glumica “Sumraka” (Twilight) uvek je bila pristalica čudnovatih odevnih kombinacija, koja nisu izbor mnogih zvezda. Ponekad se glumica unese u ulogu, baš kao i Kristina, nosi nešto pomalo mračno u sebi, dok večita dobra veštica Ema prikazuje i dalje dobru, vrednu devojku. Uprkos njihovim godinama, znaju kako da se obuku i to da čipka nikad ne izlazi iz mode.

slika 5. Modni stil poznatih: Američke vs. britanske zvezde

Žene sa stavom

Eva Mendez (Eva Mendes) i Naomi Kembel (Naomi Campbell). Za kraj smo ostavili tamnopute lepotice. Eva je prava boginja lepote, seksepila i samouverenosti, što se otvoreno može videti u svakom njenom pokretu. U skladu sa svojim latino korenima, leprša u svakom komadu odeće. Naomi sa svojim predivnim tamnim tenom izgleda kao žena iz snova, predivne građe i žena koja ruši sve granice. Ne može se naći bolje upoređivanje od njih dve. Nekome idoli, zrače svojom ženstvenošću.

Svešćemo sve na jedan mali zaključak: Ukoliko volite da budete smele i odvažne, definitivno će vam se dopasti američka scena. Nešto smirenije i prefinjenije ide od ruke ostrvu u Evropi, gde cene svoju tradicionalnost i vintidž.

Izvori fotografija: vogue.co.uk; vogue.com


Teodora Ninić probija led svaki dan radeći nešto novo u životu. Voli knjige, svoje prijateljice i kafe sa njima koje ne bi menjala ni za kakvu žurku. Greši što često prašta jer vidi uvek nešto dobro u ljudima. I dalje traži lika iz knjige.

Comments