Modnih stilova je mnogo, a pravi zadatak je prepoznati ono što najbolje pristaje vama, ili opet, biti dovoljno hrabar za modni izazov transformacije. Poznavanje modnih stilova, kao i razumevanje, za modne profesionalce veoma je važno – kako bi mogli adekvatno da odgovore na modne zadatke stajlinga i dizajna, ali i da bi mogli da stvaraju nove i restilizuju stare. Studentkinje modnog dizajna Univerziteta “Metropolitan” u klasi profesora Ane Vasiljević pokušale su da, na svoj način, definišu omiljene i popularne modne stilove, a zanimljivo je da su se same našle u ulozi modela ispred objektiva poznatog mladog fotografa Stefana Kokovića.

Madlena Domazat

Bohemian: Odevanje je kod mene veoma usko povezano sa muzikom, to se da videti u ovoj kombinaciji. Jedna od omiljenih grupa mi je Florence and the Machine, i mnogo poštujem njen i muzički i modni stil. U ovoj odevnoj kombinaciji sam ga propratila, uz dodatak malo šarenijih i veselijih boja i igrom printova.

Madlena Domazet 2 Modni stilovi i inspiracija

Bohemian

Street: Za ovu kombinaciju nije bilo ni potrebe da se presvlačim. Ovo sam ja, većinu dana. Spojiti nespojivo, sportske i elegantne komade, uz ležernost i opuštenost.

Madlena Domazet Modni stilovi i inspiracija

Street Style

Teodora Cvetković

Country stil je specifičan stil koji je, pre svega, prepoznatljiv po kaubojskim čizmama, kariranim košuljama, džinsu, ali i dobrim detaljima poput šešira i kaiševa – koji upotpunjuju ceo outfit divljeg zapada. Country stil mi je posebno bio interesantan zbog toga što je drugačiji od mog svakodnevnog stila i izgleda atraktivno i smelo.

Teodora Cvetkovic Modni stilovi i inspiracija

Country stil

Sofisticiran stil odevanja je savršen način da kroz jednostavne komade odeće, kao što su košulje, suknje, sakoi i sitni detalji koji si izrađeni od kvalitetnih materijala, ali i dobro ukrojeni, prikažete ženstvenost i dobar ukus. Sofisticirano je nešto što najviše podseća na moj lični stav u odevanju i smatram da je on imperativ svakoj devojci u svim prilikama, a naročito onim koje zahtevaju formalnije varijante.

Teodora Cvetkovic 2 Modni stilovi i inspiracija

Sofisticiran stil

Jelena Vučković

Rock’n’roll je stil koji je uvek bio u nekom mom fazonu, a odlikuju ga, bar po mom mišljenju, uglavnom neki tamniji tonovi, pomalo neformalan izgled, neobični printovi i tamna i smelija šminka.

Jelena Vuckovic1 Modni stilovi i inspiracija

Rock'n'roll

Grandž je, opet, sličan mom nekom senzibilitetu, jer je prilično neformalan sa mnogo dekonstrukcijskih krojeva, tamnih boja, pomalo neurednih frizura, i opet, tamne i smelije šminke.

Jelena Vuckovic2 Modni stilovi i inspiracija

Grandž

Fotografije: Stefan Koković

Comments