Modni trendovi milenijalaca i generacije Z nisu toliko različiti koliko vam se čini – jer kako moda ima kružni tok, postoje mnoge stvari koje obe starosne grupe vole da nose.

Trenutno, mnogi pripadnici generacije Z žure da se dočepaju svog prvog para baletanki, koje su milenijalci nosili u srednjoj školi. Uprkos tome što se obe generacije možda povremeno ne slažu oko toga kako da stilizuju kosu – ili, što je još kontroverznije, koliko tačno treba da budu uske farmerke – njihov stil je iznenađujuće sličan.

Obe generacije su u saglasnosti oko većih modnih trendova, kao što su trenutna ljubav prema romantičnim mašnama i pojava leopard printa izazvanog nostalgijom, ali ono što zaista povezuje generacije je njihov zajednički pristup promišljenoj kupovini. U osnovi obe generacije je želja da kupuju minimalnije i svesnije, a ta perspektiva je primetna u našim navikama prilikom kupovine i brige o odeći.

Od cherry crvene boje do širokih farmerki, pogledajte koje trendove iz 2024. voli i generacija Z i milenijalci.

Zajednički modni trendovi milenijalaca i generacije Z

Baletanke

Okrivite za to balletcore ili 20-godišnji ciklus kruženja trendova, ali baletanke su se vratile i popularnije su nego ikad. Osim toga, moderne verzije baletanki, koje imaju neobične siluete, detalje poput dragog kamenja, mrežastih tkanina i oštrih kopči, udahnule su novi život kontroverznoj cipeli. Bez obzira na to da li gravitirate klasičnoj crnoj ili smelijoj verziji, jednostavna obuća može da “podigne” svaki autfit.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crona (@crooonaa)

Leopard dezen

Činjenica: leopard dezen se vraća u naše živote, a mi smo apsolutno tu za to. I milenijalci i gen-z mogu se usaglasiti da, iako je dezen prilično efektan, može se tretirati kao neutralan. Uprkos reputaciji da deluje zastarelo poslednjih godina, leopard print je nesumnjivo vanvremenski.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @katemosstyle

Mašne

Teško je ne voleti nešto tako slatko i ženstveno kao što je mašna. Možda nošenje mašni izgleda kao oda našem unutrašnjem detetu ili su možda jednostavno cute. Bez obzira na to kako vama deluju, istina je da su romantični akcenti kao što su mašne, čipka i trake preuzeli modu. Bilo da se odlučite da stilizujete haljinu ukrašenu detaljima u vidu mašne ili jednostavno pronalazite radost u dodavanju trake na kosu, ove godine je to veliki trend.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mobina Peiman (@mobinapeiman)

Široke farmerke

Vaš izbor farmerki je uvek odraz vašeg ličnog ukusa, ali široki, ležerni stilovi džinsa su univerzalno udobniji od uskih farmerki. Čak i ako se osećate otpornim na promene kada su farmerke u pitanju, isprobavanje opuštenog, vrećastog modela će verovatno promeniti vaše mišljenje. Farmerke koje izgledaju kao trenerke – svi želimo što više udobnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @frame

Cherry crvena

Cherry crvena boja je najprihvaćeniji trend u poslednje vreme. Zagasita nijansa uspeva da deluje i klasično i potpuno upadljivo, što je čini savršenim načinom da malo začini bilo koji autfit. Bilo da nosite crveni top za izlaske ili crvene cipele da “razbijate” svoje neutralne nijanse, ne možete pogrešiti i bićete zahvalni što ste izašli iz zone udobnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sabato De Sarno (@sabatods)

Pročitajte i ovo: Trend alert: Kako da nosite leopard dezen, koji se vratio u modu

Naslovna fotografija: instagram.com/belleandbunty

Božica Luković

Comments