Kao najbolje modne trenutke koji su obeležili godinu za nama izabrali smo upravo one o kojima se najviše polemisalo. Od modnih dešavanja do senzacija o poznatim ličnostima, bilo je mnogo stvari koje su nas zabavile. Što se modnih dešavanja tiče proteklu godinu definitivno je obeležio prelazak Rafa Simonsa (Raf Simons) u Dior, zatim Bred Pit (Brad Pitt) u reklami za Chanel 5, najveće izdanje magazina “Vogue” i mnoga druga dešavanja vredna pažnje. Predlažemo da pogledate listu najzanimljivijih događaja koji su obeležili 2012. godinu.

Preokret u modnoj kući Yves Saint Laurent

Modna kuća koja nosi jedno od najprepoznatljivijih imena u svetu mode Yves Saint Laurent, dobila je novog kreativnog direktora, Edija Slimana (Hedi Slimane). Nakon što je Stefano Pilati (Stefano Pilati) napustio pomenuto mesto, Edi je preuzeo kormilo i napravio ozbiljan preokret. Ne samo da je promenio ime u Saint Laurent Paris, već je i odlično počeo sa predstavljanjem kampanja za nove kolekcije.

slika 145 Modni trenuci koji su obeležili 2012. godinu

Ovaj događaj izazvao je lavinu komentara

Raf Simons preuzeo Dior

Nakon odlaska Džila Sandera (Jil Sander), mesto kreativnog direktora modne kuće Dior zauzeo je Raf Simons (Raf Simons). Već na prvoj nedelji visoke mode u Parizu zablistao je i svetu predstavio novu elegantnu kolekciju. Novi Diorov stil naišao je na odobravanje mnogih zvezda, a prema kritikama viđenog, Simonsu se smeši odlična karijera.

slika 240 Modni trenuci koji su obeležili 2012. godinu

Prva kolekcija je odlično prihvaćena

Noga Anđeline Džoli

Prošlogodišnja dodela Oskara bila je zanimljiva po mnogo čemu, ali je Anđelina Džoli (Angelina Jolie) definitivno “ukrala” ovaj šou. Tačnije, njena noga. Prelepa glumica se pojavila u dugoj, crnoj haljini modne kuće Versace, sa dubokim izrezom, pozirajući sa otkrivenom nogom. Slavna nožica je bila glavna tema svih portala, čak je dobila i sopstveni nalog na Twitteru.

slika 324 Modni trenuci koji su obeležili 2012. godinu

Poza o kojoj se danima pričalo

Supermodeli na Olimpijskim igrama

Olimpijske igre u Londonu ostaće upamćene po brojnim rekordima, ali i po dizajnerskim imenima koja su se okušala u kreiranju uniformi. Međutim, modni događaj za pamćenje je spektakularan izlazak manekenki na ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara. Noseći zlatne kreacije poznatih dizajnera, Kejt Mos (Kate Moss), Naomi Kembel (Naomi Campbell), Karen Elson (Karen Elson), Stela Tenant (Stella Tennant), Džordan Dan (Jourdan Dunn), Lili Kol (Lily Cole), Lili Donaldson (Lily Donaldson), Džordžija Džeger (Georgia Jagger) i Dejvid Gandi (David Gandy) odradili su najbolji catwalk u istoriji.

slika 422 Modni trenuci koji su obeležili 2012. godinu

Fantastična parada supermodela

Bred Pit postao zaštitno lice poznatog parfema

Američki glumac Bred Pit (Brad Pitt) prvi je muškarac koji je postao zaštitno lice parfema Chanel No. 5. Hrabar potez koji je doprineo tome da se prodaja parfema znatno poveća. Međutim, mišljenja su podeljena, pa tako mnogi smatraju da ta čast treba da pripada isključivo lepšem polu, jer je njima i namenjen.

slika 515 Modni trenuci koji su obeležili 2012. godinu

Nama se dopalo, a vama?

Najveće izdanje magazina “Vogue”

Jedan od najpopularnijih modnih magazine na svetu “Vogue”, proslavio je 120 godina postojanja i u čast tome izdao septembarsko izdanje na čak 916 strana. Naslovnu stranu krasila je pevačica Lejdi Gaga (Lady Gaga), odevena u haljinu slavnog kreatora Marka Džejkobsa (Marc Jacobs). Ovo izdanje donelo je pregled cele sezone jesen/zima, buduće trendove, ali i brojne oglašivače čije reklame zauzimaju čak 650 strana ovog septembarskog izdanja.

slika 69 Modni trenuci koji su obeležili 2012. godinu

Nadmašen je rekord iz 2007. kada je broj strana bio 840

Izvori fotografija: fashioniseverywhere.com, thefashion-court.com, nydailynews.com, styleite.com, nytimes.com


Aleksandra Dejanović je studentkinja novinarstva, uvek nasmejana i pozitivna. Obožava kafenisanje sa prijateljima i čvrsto veruje da se sve dešava sa razlogom.

Comments