Hah, kad Joe Cocker zapeva “Summer in the City” i da će despite the heat it’ll be alright, gotovo da mu verujem da je sve kul, i da je uveče drugačije i kao leto u gradu nije baš toliko strašno, der der uveče se sprema za izlazak, partija i uživa. Pa, da, Joe jeste u pravu, ali osećam se dužnom da skrenem pažnju na to da je ispustio jednu jako bitnu stvar. Ni noć, a kaaamoli dan nisu ni malo fun na 40 stepeni u gradu kada nemaš šta da obučeš. Znam, znam ali ne ne pričam o tome drage devojke što realno nikada nemamo šta da obučemo (duh!) nego ono, znaš one teške, tople, vlažne i lepljive dane, kao što je to slučaj sa prethodnih par, kada ti pomisao na bilo koju tkaninu na koži stvara osećaj nervoze i već ti je vruće? Ono kad u startu zažališ za bilo koju kombinaciju za koju se opredeliš jer već vidiš kako se sav tvoj savršeni stajling raspada u roku od sat vremena i propada, i rastapa se brže nego sladoled na asfaltu. E to je situacija u kojoj se stvarno nema šta obući! Ili ima?

Pa, pošto pocepati svu odeću i ići nag ulicama grada kao Madonna, (još uvek) nije opcija, ukoliko ne želiš da postaneš svetski poznata zvezda interneta, ili uhapšena, i privedena u neku ustanovu, red je raščlaniti i videti koje su nam opcije. Za početak, jedino što se može uraditi je strateški razmišljati o izboru odeće za najtoplije dane. U cilju kakvog-takvog rashlađenja i podnošenja ovih dana, odabrali smo najbolje komade koji izgledaju stylish i podnošljivi su. Da, biće ti vruće svakako ali ima nade da ćeš od početka dana izgledati i osećati se udobno.

Kupaći kostim kao bodi

Mnogo je predrasuda oko ovoga, gde su naše mame na primer vrlo u “koža ne diše u tom materijalu” fazonu. Ili barem moja jeste. Svakako to baš i nije u potpunosti tačno. Kupaći kositmi su predviđeni da se pokvase i brzo osuše, što znači da je ista situacija i sa znojenjem. A kao drugo, previše su lepi da bi se nosili samo na plažu. Probaj da zameniš neki od topova kupaćim kostimom i videćeš da je vrlo jednostavno, stylish i praktično.

Meš bluza

Mesh (meš) platno je izuzetno lak, mrežasti materijal koji omogućava koži da neometano diše, i samim tim se u njemu minimalno znoji. Košulje od ovog materijala su nezamenljive kada su letnji layering trikovi u pitanju. Nosi je uz brus ispod, i nešto dubokog struka, bilo suknja ili pantalone. Znam da zima sada deluje predaleko ali ova košulja jednako dobro izgleda i zimi uz rolku ispod, seti se toga kad dođe decembar.

Comments