Kejt Mos (Kate Moss) je jednostavno jedna od najslikanijih supermodela svih vremena. Videli smo je kako hoda po pisti, njene naslovnice i kampanje, a čak smo je videli i kako postaje ikona uličnog stila. I baš kad smo mislili da smo videli Mos iz svakog ugla, tri fotografije sa prvog snimanja koje je ikad imala iz oktobra 1988. stavljene su na aukciju, gde se očekuje da će se svaka prodati za 800 £ – £ 1200. Ove fotografije nude divan pogled na četrnaestogodišnu Kejt nedugo nakon što je otkrivena na njujorškom JFK aerodromu na putu kući sa odmora na Bahamima.

Na fotografijama su kultna lepota mlade, ali uvek spremne Kejt i njen zaštitni znak: njene oči. “Ona ne pokušava išta da dokaže”, fotograf Dejvid Ros (David Ross) rekao je za The Telegraph. “Bila je neuništivog sjaja. Prazno platno, koje tek treba da bude naslikano.” Mos je pokazala neverovatnu dugovečnost za jednog modela.

Nakon vremenske kritike za svoju mršavu građu u kasnim 90-im, i afere s kokainom u 2005, Kejt je dokazala da je ona modna ikona na koju treba računati. Sada ima trideset osam godina i traženija je nego ikada; Forbes ju je nazvao drugim po redu najplaćenijim modelom koji je zaradio 9,2 miliona dolara od maja 2011. do maja 2012. Nova knjiga koja prati njenu karijeru, objavljana je ranije ovog meseca.

140 Modni zalogaj: Najstarije fotografije koje je Kate Moss snimila

Poznata po specifičnom obliku očiju

230 Modni zalogaj: Najstarije fotografije koje je Kate Moss snimila

Prelep osmeh mlade Kejt


Sara Hadžić je Veliki zaljubljenik u književnost, prirodu i druženje. Uživa u dugim šetnjama po plaži i prelepim zalascima sunca. Užasno je romantična i nada se da će jednog dana upoznati svoju srodnu dušu. Iskrena, komunikativna, otvorena, tvrdoglava. Obožava da piše, čita, voli muziku- pored porodice i prijatelja, te tri stvari je apsolutno karakterišu. Vodi se parolom ”Bolje da uradiš nešto pa da se kaješ, nego da ne uradiš ništa.”

Comments