Holandija dobila “Vogue”

Posle mnogo godina (može se reći i decenija!) iščekivanja, Holandija je konačno dobila svoje izdanje magazina “Vogue”! Holanđani su broj dočekali sa oduševljenjem, jer konačno mogu da listaju najpoznatiji modni magazin na maternjem jeziku. Na naslovnici se, ipak, na opšte razočaranje mnogih, nisu našle ni Soskia de Brau (Saskia de Brauw), ni Lara Stoun (Lara Stone), ni mnoge druge čuvene holandske manekenke. Za uvodni broj, naslovnica je svedenija nego što smo očekivali, ali u potpunosti oslikava duh sezone!
Bravo za Holanđane! Nadam se da će do sledećeg milenijuma i naša zemlja dobiti svoj “Vogue”!

Slika 133 Modni zalogaji: Lakovi za nokte kao predizborni adut

Kad će ovakva naslovnica na srpskom?

 Hello Kitty i na donjem vešu?

Kao da nam ove dosadne mačke nije dosta, kompanija Hanky Panky, koja proizvodi donji veš, najavila je svoju saradnju sa brendom Hello Kitty. Kolekcija donjeg veša sa čuvenom mačkom trebalo bi da izađe u maju. Kao što već možete zamisliti, mnoge šale su već počele da se zbijaju a propo ove modne saradnje, najpre zbog činjenice da ova mačka nema usta (znate na šta mislimo!). Čelnici obe kompanije tvrde da Hello Kitty nije samo crtani lik, već da se mnoge žene koje su uz nju odrasle, poistovećuju s njom na mnogo odrasliji način. Ne znam šta su hteli da kažu, ali znam da već postaje jezivo viđati crtanu mačku na ulošcima i donjem vešu!

Slika 232 Modni zalogaji: Lakovi za nokte kao predizborni adut

Jezivo ili modni hit?

Konačno – naslovnica bez fotošopa!

Mislila sam da nikada neću dočekati ovaj dan. Glumica Kejt Blanšet (Cate Blanchett) slikala se za naslovnu stranu magazina “Intelligent Life”, koji je podlist magazina “The Economist” i to bez ikakvog retuširanja! Na naslovnoj strani u krupnom planu vidimo Kejtine bore i podočnjake. Za divno čudo, niko ne misli da je neugledna ili ružna – naprotiv. Konačno možemo da prepoznamo osobu sa fotografije i da je vidimo onakvom kakva zapravo jeste. U Kejtinom slučaju, kako izdavač kaže, ona je “žena od 42, koja provodi dane u kancelariji, noći na pozornici, a ostatak vremena čuvajući troje dece”. Ja dodajem – prelepa!

Slika 327 Modni zalogaji: Lakovi za nokte kao predizborni adut

Prelepa Kejt se ne stidi svojih godina – a nema ni zašto

Stela Makartni za Olimpijske igre!

Britanska dizajnerka Stela Makartni (Stella McCartney) je u saradnji sa brendom Adidas dizajnirala uniforme i dresove za britanske sportiste na Olimpijskim igrama. Nakon što su uniforme predstavljene, dizajnerka je dobila mešovite kritike. Naime, ona je u dizajn ubacila čuvenu Union Jack zastavu, ali je, kako kaže, “pokušala da je razblaži, raščlani i učini pristupačnijom modi”. Zbog toga na uniformama i dresovima preovlađuje plava boja, sa mnogo manje crvene od očekivanog, jer ju je na samoj zastavi zamenila tirkizna nijansa. Crvena se pojavljuje na patikama, čarapama i kragnama. Upravo ovo je razljutilo neke kritičare, jer tvrde da je “besmisleno” i “previše podseća na zastavu Škotske”. Neki su se žalili i zbog uskog kroja, jer fanovi svakako neće sedeti u pabu u tesnom fudbalskom dresu! Šta vi mislite?

Slika 427 Modni zalogaji: Lakovi za nokte kao predizborni adut

Videćemo da li će britanski ljubitelji sporta nositi helanke u pabu

Lak za nokte u predizbornoj kampanji!

Da, dobro ste pročitali. I ne, nije u pitanju nijedan srpski političar. U pitanju je najveći trendseter politike, Barak Obama (Barrack Obama)! Naime, svi koji žele putem svojih noktiju (?!) da podrže reizbor američkog predsednika, mogu to učiniti kupovinom seta lakova za nokte u plavoj, crvenoj i beloj boji. Set košta 40 dolara i osmišljen je kao deo projekta Ane Vintur (Anna Wintour) – “Runway to win”, koji podržava reizbor Obame. Bočice imaju Obamin logo na sebi i uz njih se dobija mali neseser. Eh, mi ovde pričamo o ekonomskoj krizi, a Obamine pristalice lakiraju nokte. Pa, gde to ima?

Slika 521 Modni zalogaji: Lakovi za nokte kao predizborni adut

Dajte ovako neku laganu predizbornu kampanju


Alitria Silva – mala. Riđokosa. Psuje. Tvrdoglava je. Venama joj teku kofein i sladoled, a izdiše nikotin. Želi da penzioniše Anu Vintur. U svom ormaru želi Birkinku, Lagerfeldove kreacije i barem pola ormara Viktorije Bekam. U slobodno vreme kafeniše, izučava klasične nauke i starogrčki jezik, čita, piše poeziju, biva opsednuta Britanijom i pati za Hari Poter sagom. Facebook joj je na latinskom. Sanja da se uda za Gregorija Hausa.

Comments