Zvijezda 85. dodjele Oscara – Viktorija Bekam

Od kad je dobila nagradu za najboljeg britanskog dizajnera godine, Viktorija Bekam (Victoria Beckham) guši se od posla. “Daily Mail” piše kako je njen mali kreativni modni tim pretrpan narudžbama haljina za ovogodišnju dodjelu Oscara, koja će se održati 26. veljače. “Imamo brojne narudžbe od stilista za dodjelu Oscara, ali je naš tim još uvijek mali i jednostavno ne može napraviti veliki broj unikatnih haljina kao što to rade velike modne kuće“, izjavio je glasnogovornik Viktorije Bekam.

vicki Modni zalogaji: Najtraženije haljine za dodelu Oskara‏

Viktorija Bekam na predstavljanju svoje f/w 2012. kolekcije

Umrla Lilijan Bejsman

Prije dva dana umrla je proslavljena američka modna fotografkinja Lilijan Bejsman (Lillian Bassman). Nju mnogi smatraju jednom od najvećih modnih fotografkinja u povijesti, a najviše se istakla radeći za modne magazine, te sa fotografskim legendama Ričardom Avedonom (Richard Avedon), Robertom Frankom (Robert Frank) i Arnoldom Njumanom (Arnold Newman). Želim prikazati žene onako kako ih ja osjećam… Ženstvene, profinjene i elegantne. To je ženski pogled na žene“, izjavila je svojevremeno Lilijan, koja je već tijekom sedamdesetih godina prošlog stoljeća počela lagano napuštati sferu modne fotografije, ali je već dotad ostavila neizbrisiv trag.

med 64lillianbassman jpg Modni zalogaji: Najtraženije haljine za dodelu Oskara‏

Ostat će poznata kao lice koje stoji iza sjajnih fotki iz "Harper’s Bazaar"-a

Helena Šopar za Ann Taylor

Helenu Šopar već niz godina znamo kao jednog od najboljih i najzaposlenijih hrvatskih modela iz modne kuće “Midiken”. Ove godine je već osvanula na par prestižnih naslovnica časopisa kao što su “Marie Claire”, “Shape” i “Red”, predstavila je svoj film, a evo je već sa najnovijim poslom – Helena je zablistala u razigranom lookbooku modne kuće Ann Taylor za sezonu proljeće/ljeto 2012. Kako to sve izgleda procijenite sami promatrajući slike.

146 Modni zalogaji: Najtraženije haljine za dodelu Oskara‏

Helena za Ann Taylor s/s 2012


Josipa Lijović je vedra studentkinja iz Zagreba koja slobodno vreme troši uživajući u prijateljskim druženjima uz kaficu i svojoj velikoj strasti – modi, o kojoj s užitkom piše na svom blogu Baby Loves Fashion. “Svako od nas bi trebalo da se potrudi da bude što bolja verzija sebe samog” je krilatica po kojoj živi i koja se često može čuti iz njenih usta.

Comments