Šuška se, šuška…

Dežurne modne tračare ovih dana najavljuju moguću saradnju brenda Topshop sa poznatim reperom i novopečenim kreatorom Kanjeom Vestom (Kanye West). Priznajemo, malko smo skeptični po ovom pitanju, pošto je povezivanje ovog brenda sa svim mogućim poznatim ličnostima prilično često. Takođe, Kanje je trenutno u pripremama za reviju na Nedelji mode u Parizu. No, priznajemo da bismo voleli da vidimo kako bi se Kanje snašao u kreiranju jeftinije, komercijalnije odeće!

Slika 111 Modni zalogaji: South Park bez odeće i haljina od ruža

Kanjea sve češće povezuju sa modom umesto sa muzikom

Mark skinuo “Saut Park” (South Park)

I to bukvalno! Naime, dizajner je odlučio da osmisli nekoliko majica sa nagim likovima iz poznate serije. Razlog za ovakav potez je Džejkobsovo (Marc Jacobs) pojavljivanje u jednoj epizodi u novembru. Majice su deo projekta “Protect the skin you’re in” sa ciljem podizanja svesti o melanomu. U stvaranju majica učestvovali su (sa pravom veta!) i tvorci serije, Trej Parker (Trey Parker) i Met Stoun (Matt Stone). Majice se mogu kupiti u Džejkobsovim radnjama i putem interneta, po ceni od 35 dolara. Navali, narode!

Slika 29 Modni zalogaji: South Park bez odeće i haljina od ruža

Na majicama nema jedino Kenija, jer autori za njegovo “skidanje” nisu dali dozvolu

Odustala od mode zbog… boga?

Američka manekenka Kajli Bisuti (Kylie Bisutti), koja je 2009. imala privilegiju da počne saradnju sa brendom Victoria’s Secret, dala je otkaz i odustala od bavljenja modom. Kao razlog za ovakav, priznaćete, neuobičajen potez, navodi da želi da bude “uzor mladim hrišćankama, sačuva svoj brak i pokaže da nije u redu da devojke pokazuju svoje telo u donjem vešu muškarcima”. Ne znamo da li joj je neko sipao nešto u piće ili se samo osvestila od ozbiljne povrede glave. Ipak, voleli bismo da znamo šta je ona tačno mislila da će raditi kao manekenka?

Slika 39 Modni zalogaji: South Park bez odeće i haljina od ruža

Prava pobožna katolkinja, nema šta

Za Dan zaljubljenih – haljina od ruža

Ako je i vama muka od toga da svake godine dobijate bombonjeru i skoro pa uvelu crvenu ružu, pogledajte kako je jedan cvećar odlučio da obraduje dame ovog 14. februara. Naime, Džo Masi (Joe Massie), usudio se da napravi haljinu u potpunosti sastavljenu od latica. Za ovaj sjajan poduhvat trebalo mu je 1,725 cvetova ruže, ali i 200 cvetova hrizanteme, gerbera… Izrada haljine trajala je čitavih 170 sati, a Masi kaže da je to bilo neverovatno iskustvo i veliki izazov. Projekat je osmišljen u saradnji sa britanskim prodajnim lancem Asda i spada u takozvane horti-couture proizvode.

Slika 45 Modni zalogaji: South Park bez odeće i haljina od ruža

Ma kakva, bre, bombonjera


Alitria Silva – Mala. Riđokosa. Psuje. Tvrdoglava je. Venama joj teku kofein i sladoled, a izdiše nikotin. Želi da penzioniše Anu Vintur. U svom ormanu želi Birkinku, Lagerfeldove kreacije i barem pola ormana Viktorije Bekam. U slobodno vreme kafeniše, izučava klasične nauke i starogrčki jezik, čita, piše poeziju, biva opsednuta Britanijom i pati za Hari Poter sagom. Facebook joj je na latinskom. Sanja da se uda za Gregorija Hausa.

Comments