Zaljubljena u pozorište, bioskope i knjige. Prepoznatljiva po filmu „Ona voli zvezdu“ i „Čarlston za Ognjenku“. Harizmatična i neodoljiva, glumica Danijela Vranješ, o svom stilu i sitnicama bez kojih ne može da zamisli život, samo za Wannabe Magazine.

Kako bi opisala svoj stil?

Džins – bela majica. Jednostavno i klasično.

Koliko se tvoj stil menjao tokom godina?

Pa menja se… Kako ja sazrevam, tako mi kažu da sam nekako stilski jasnija.

Da li pamtiš neku svoju modnu katastrofu?

O da! Bilo je tu svačega (smeh). Nisam uvek razumela zašto je to važno. Imam neke fotke koje me uvek bace u trans kad ih pogledam (smeh).

U kom komadu garderobe se osećaš najženstvenije?

Evo npr. sinoć sam imala crne skinny kožne pantalone i belu košulju, staru maminu iz sedamdesetih od neke divne svile – i vrtoglave štikle. Osećala sam se baš kako treba.

Da li više voliš da nosiš garderobu domaćih ili stranih dizajnera?

Volim domaće dizajnere. Ima sjajnih! Marina Milovanović, Ana Vasiljević…

Tri stvari koje uvek nosiš u svojoj torbi?

Sjaj za usne, telefon, kapi za nos – jer sam hronični alergičar na sve i svašta (smeh)!

S obzirom da si javna ličnost, koliko vodiš računa o tome kako si obučena?

Pa, sve više. U poslednje vreme se kada idem na neke događaje posavetujem sa drugaricama koje se bave modom… Nije na odmet.

Koji trend nikada ne bi ponela?

Ovaj neki koji ja zovem turbo-folk, ali na sceni sam i to nosila u jednoj od predstava… i uživala sam!

Koliko je zaista glamurozan crveni tepih na srpskim  filmskim i pozorišnim, premijerama?

Pa meni je događaj premijere uvek važan. Da li smo glamurozni na način na koji to misle raznorazni modni žiriji? Pa nemam pojma, mislim da i ne treba da budemo. Živimo u teškom vremenu i mislim da je važno biti umeren i pristojan, a sve drugo je nebitno!

Svetska modna industrija se vrti oko Holivuda. On inspiriše modne dizajnere, devojke kopiraju stilove glumica i pitanje je prestiža za kreatore da glumice na crvenom tepihu nose njihove kreacije. U kakvom su odnosu moda i gluma u Srbiji?

Pa ne u tako lošem. Mladi dizajneri uvek hoće da nam pomognu u takvim situacijama. Evo sada je ispred nas jedan događaj na kome će nekoliko glumica nositi modele Ane Vasiljević. U tom smislu sarađujemo. Ima sve zanimljivije obučenih glumaca, pogotovo mlađih.

Na skali od jedan do pet gde je Srbija kada je moda u pitanju?

Srbija je po kreativnosti na visokom nivou, ali po uslovima u kojima se ta kreativnost razvija na dnu.

Moda i srpska estrada?

Užas!

Šta ti je pozitivno, a šta negativno donelo učešće u rijaliti šou “Veliki brat” i slikanje za Playboy?

Svako iskustvo je dobro ustvari. Slikanje za Playboy pamtim po odličnoj saradnji. To je magazin sa reputacijom i jako sam ponosna na te fotke. Ovo drugo ne želim da komentarišem. Greške su da se iz njih uči. Ja sam svoju lekciju naučila, a to je da me ne zanimaju estrada, instant novac i popularnost bez pokrića.

Bonus pitanje – da li možeš čitaocima Wannabe Magazina da otkriješ šta si šapnula na uvo Džerard Batleru?

Uroš Stojanović je moj divan prijatelj i on živi u LA. Pošto se poznaju, rekla sam mu da ga pozdravi i popričali smo kratko o njemu. Gadne su mi sve insinuacije na tu temu iz prostog razloga sto sam jako srećna što sam imala šansu da budem deo ekipe “Koriolana” i učim od takvih profesionalaca i neverovatna mi je potreba da se stvar tako pojeftinjuje.

Izvor fotografija: instagram.com

Comments