Hot topics

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

Feel&Taste: Ideja za malo drugačiji vikend u Sloveniji

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako da pobediš neizvesnost i prevaziđeš strah od budućnosti?

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

#HairHacks: Kako da postigneš savršene #BeachWaves lokne

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

I trebalo bi da je baš tako. Znali smo da je tako kad smo dolazili odakle dolaze duše i postaju nečije bebe. Zato smo odabrali naše majke i očeve. Jer su imali ono nešto od čega smo postali to što može da postane, ono što treba da postane.

Komplikovano? Ma ne.

Ezoterična saznanja, koja su mi bliskija nego Darvinova, uče nas da svaka duša ima svoj zadatak na zemlji i da u svakom životu ima šanse da ga ostvari. Sa tim znanjem biramo svoje roditelje (jer i njih poznajemo iz nekog života) i poveravamo im staranje o našoj duši u neophodnom telu. Oni treba da nam sa ljubavlju i razumevanjem pomognu da odrastemo proživljavajući iskustva koja će nas usmeriti ka ostvarenju zadatka.

Samo, to kad materijalizacija, odnosno život u telu počne, više niko ne zna. Obično. Po neki roditelj prepozna tu vezu sa svojim detetom i drži je se, iako dete nema aktivno sećanje.

Ono, međutim, ima aktivnu mudrost, koja kroz ovakvu vezu lakše izlazi i pruzima vođstvo – tako podržano dete ne mora da se ljuti na sebe i na svoje roditelje i da oseća kako sve najbitnije u životu mora samo da provaljuje, da se bori sa izdvojenošću, izdajom i neprijateljstvom, tu gde oseća da treba da bude bezbedno.

Pročitaj i ovaj blog – Mama, volim te

1322034266 denmateri Moja mama, moja srodna duša

Vaše dete, vaša srodna duša

Dete nema aktivno sećanje, zato što je potrebno da duša dođe na svet kao nova – sposobna da uči, razvija se i formira. Ono što treba da postane mora da dosegne kroz iskustvo.

Dolazimo na ovaj svet sa mapom blaga, skicom ličnosti i arhitektonskim projektima građevine svog života – kompletno opremljeni svime što nam treba.

Ako je roditelj dovoljno otvoren da u svom detetu vidi biće koje mu je povereno, uspeće da zaviri u te nacrte i imaće ih na umu prateći želje svog deteta – putokaze ka potrebnim iskustvima.

Vaše dete, vaša srodna duša, voli vas bezuslovno i veruje vam. Najmanje što možete je da uzvratite tu ljubav i opravdate poverenje.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice