Kućni poslovi su neminovnost, za neke veliki izvor stresa, a za neke veoma dosadna radnja, ali otkriću vam kako sam, kupovinom samo jednog modernog “gedžeta”, uspela da u gustom dnevnom rasporedu dobijem više vremena za sebe i za svoju porodicu. 

Pored svog posla, dvoje dece školskog uzrasta i muža, imam mnogo obaveza i kada dođem kući, uostalom kao i većina žena. Skuvati ručak za naredni dan, pripremiti doručak i večeru, oprati sudove, usisati mrvice sa poda i tepiha, staviti prljav veš u mašinu, pokupiti osušeni i ispeglati ga… šta da vam pričam. Od svih navedenih, meni je peglanje bio najdosadniji od svih kućnih poslova. 

Philips PerfectCare Elite 5 e1571213483233 Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

Razgovarajući tako jedno veče sa drugaricom (mobilni na jednom ramenu dok peglam), kaže mi ona kako je za rođendan od muža dobila – peglu! Počela sam toliko da se smejem i taman zaustila da je pitam kada će se razvesti, kada ona reče: “To je najbolji poklon koji sam u životu dobila!” Zamalo  da ispustim i peglu i mobilni. Već sutra posle posla sam otišla kod nje da vidim to “čudo od pegle” i probam kako “prosto klizi”. I stvarno… Taksativno ću vam nabrojati šta me je fasciniralo: 

– Prvo, to nije obična pegla na paru, to je parna stanica Philips PerfectCare Elite, sa posudom za vodu u koju staje do 1,8 litara vode, pa ne morate svaki čas da je dopunjavate i gubite vreme. 

Philips PerfectCare Elite 1 e1571213519557 Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

Pegla je toliko lagana da nisam osećala napor ni zamor u ruci (dala mi je par peškira, posteljinu  i nekoliko majica različitog sastava, pod izgovorom da moram duže da peglam kako bih dobila pravi utisak o pegli). Zaista klizi po podlozi, nigde ne zapinje i ne pravi nabore, već i one najupornije izravna odmah! 

Jačina pare je neverovatna, a s obzirom na to da prodire duboko u materijal, dovoljno je samo jednom da pređete preko majice ili jastučnice i gotovo! Ne vraćate se na isti potez i ne okrećete drugu stranu. Ponovo ušteda vremena, a stvari su savršeno ispeglane.

– Fascinantna je i činjenica da nisam morala da podešavam temepraturu na pegli za različite materijale, već sam sa peškira prešla na njenu omiljenu roze svilenu bluzu (naravno uz veliki strah) i – bluza je bila savršeno ispeglana! Objasnila mi je da ova pegla ima ugrađenu najnoviju tehnologiju OptimalTEMP, koja na istoj optimalnoj temperaturi pegla svaki, ali bukvalno svaki materijal.

Philips PerfectCare Elite 2 e1571213562432 Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

– Još fascinantnije mi je bilo što sam, na njen nagovor, ostavila peglu na njenoj svilenoj bluzi i nije progorela! Bluzi – ništa!

“Pazi, curiće ti voda! Ne možeš tako da peglaš!”, uzviknula sam (naviknuta na moju peglu na paru, koju ako ostavim u vertikalnom položaju odmah procuri), kada je Milica uzela peglu i počela vertkalno da pegla zavese, koje je upravo izvadila iz mašine i okačila na prozore. Ne mogu ni da vam objasnim moje oduševljenje u tom trenutku. Mojim mukama je došao kraj!

Kada je završila sa zavesama i ostavila peglu na farmerkama koje sam odbila da peglam, pogledala sam je u čudu: “A da isključiš peglu pre nego što staviš kafu?” “Nema potrebe, sama se isključuje, a videla si da ne može ništa da progori”. 

Philips PerfectCare Elite 3 e1571213593317 Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

Dok smo pile kafu, shvatila sam šta želim za svoj rođendan, koji je bio pre dva meseca. Da li sada znate kako sam od tada dobila više vremena i za sebe i za svoju porodicu? Neću vam odati da sada i moj muž sam pegla svoje farmerke i majice.  

Comments