Hot topics

Jutarnji rituali kod kuće koje ćeš želeti da zadržiš i kada pandemija prođe

Zablude o problematičnoj koži u koje treba da prestaneš da veruješ + kako se zaista neguje ovaj tip kože

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

Kućni poslovi su neminovnost, za neke veliki izvor stresa, a za neke veoma dosadna radnja, ali otkriću vam kako sam, kupovinom samo jednog modernog “gedžeta”, uspela da u gustom dnevnom rasporedu dobijem više vremena za sebe i za svoju porodicu. 

Pored svog posla, dvoje dece školskog uzrasta i muža, imam mnogo obaveza i kada dođem kući, uostalom kao i većina žena. Skuvati ručak za naredni dan, pripremiti doručak i večeru, oprati sudove, usisati mrvice sa poda i tepiha, staviti prljav veš u mašinu, pokupiti osušeni i ispeglati ga… šta da vam pričam. Od svih navedenih, meni je peglanje bio najdosadniji od svih kućnih poslova. 

Philips PerfectCare Elite 5 e1571213483233 Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

Razgovarajući tako jedno veče sa drugaricom (mobilni na jednom ramenu dok peglam), kaže mi ona kako je za rođendan od muža dobila – peglu! Počela sam toliko da se smejem i taman zaustila da je pitam kada će se razvesti, kada ona reče: “To je najbolji poklon koji sam u životu dobila!” Zamalo  da ispustim i peglu i mobilni. Već sutra posle posla sam otišla kod nje da vidim to “čudo od pegle” i probam kako “prosto klizi”. I stvarno… Taksativno ću vam nabrojati šta me je fasciniralo: 

– Prvo, to nije obična pegla na paru, to je parna stanica Philips PerfectCare Elite, sa posudom za vodu u koju staje do 1,8 litara vode, pa ne morate svaki čas da je dopunjavate i gubite vreme. 

Philips PerfectCare Elite 1 e1571213519557 Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

Pegla je toliko lagana da nisam osećala napor ni zamor u ruci (dala mi je par peškira, posteljinu  i nekoliko majica različitog sastava, pod izgovorom da moram duže da peglam kako bih dobila pravi utisak o pegli). Zaista klizi po podlozi, nigde ne zapinje i ne pravi nabore, već i one najupornije izravna odmah! 

Jačina pare je neverovatna, a s obzirom na to da prodire duboko u materijal, dovoljno je samo jednom da pređete preko majice ili jastučnice i gotovo! Ne vraćate se na isti potez i ne okrećete drugu stranu. Ponovo ušteda vremena, a stvari su savršeno ispeglane.

– Fascinantna je i činjenica da nisam morala da podešavam temepraturu na pegli za različite materijale, već sam sa peškira prešla na njenu omiljenu roze svilenu bluzu (naravno uz veliki strah) i – bluza je bila savršeno ispeglana! Objasnila mi je da ova pegla ima ugrađenu najnoviju tehnologiju OptimalTEMP, koja na istoj optimalnoj temperaturi pegla svaki, ali bukvalno svaki materijal.

Philips PerfectCare Elite 2 e1571213562432 Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

– Još fascinantnije mi je bilo što sam, na njen nagovor, ostavila peglu na njenoj svilenoj bluzi i nije progorela! Bluzi – ništa!

“Pazi, curiće ti voda! Ne možeš tako da peglaš!”, uzviknula sam (naviknuta na moju peglu na paru, koju ako ostavim u vertikalnom položaju odmah procuri), kada je Milica uzela peglu i počela vertkalno da pegla zavese, koje je upravo izvadila iz mašine i okačila na prozore. Ne mogu ni da vam objasnim moje oduševljenje u tom trenutku. Mojim mukama je došao kraj!

Kada je završila sa zavesama i ostavila peglu na farmerkama koje sam odbila da peglam, pogledala sam je u čudu: “A da isključiš peglu pre nego što staviš kafu?” “Nema potrebe, sama se isključuje, a videla si da ne može ništa da progori”. 

Philips PerfectCare Elite 3 e1571213593317 Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

Dok smo pile kafu, shvatila sam šta želim za svoj rođendan, koji je bio pre dva meseca. Da li sada znate kako sam od tada dobila više vremena i za sebe i za svoju porodicu? Neću vam odati da sada i moj muž sam pegla svoje farmerke i majice.  

Editors choice