Upali ste u kolotečinu svakodnevice i sve vam se čini dosadnim i monotonim. Nemate želju da idete na posao svaki dan, nemate više ideja kako da stvorite nešto kreativno ili inovativno. Prosto kao da više ne nalazite način da se pokrenete.

Ukoliko je tako, počnite da se pakujete. Vreme je da napravite pauzu, vidite nešto drugačije i napunite baterije.

Jedna od sjajnih destinacija je Istambul. Ovaj grad nalazi se na dva kontinenta, deo se prostire u Evropi, a deo u Aziji.

eminonu squareistanbul Moja sledeća destinacija: Istanbul p01457dl Moja sledeća destinacija: Istanbul istanbul cnt 24nov09 iStock b Moja sledeća destinacija: Istanbul

Mramorno more deli Istambul na dva dela. Skoro polovina grada nalazi se na azijskom kontinentu, a druga polovina je na evropskom. Dva kontinenta međusobno su povezana sa dva velika mosta. Jedan od njih je Bosfor most, a drugi Fatih Sultan Mehmet most. Drugi način da putujete sa jedne strane na drugu jeste trajektom koji je zaista prijatan za putovanje.

Ovaj grad ima preko 15,00o stanovnika, a ono što svim posetiocimabiva zabavno jeste cenkanje! Možete se cenkati za sve i tako postići bolju cenu.

Obavezno posetite Plavu džamiju i Aja Sofiju, ali vodite računa da budete prikladno obučeni. Devojke bi trebalo da ponesu maramu kako bi prekrile kosu.

Uživajte u svim znamenitostima, probajte nargilu, začinjenu hranu i pravu kafu!

Ovaj grad je sve popularnija turistička destinacija, jer predstavlja spoj istorije i modernog.

istanbul1 Moja sledeća destinacija: Istanbul

U ovom gradu zaboravićete na to što vas je ostavio dečko, što ste izgubili posao ili što vas je najbolja prijateljica izneverila. Sve to je ostalo daleko iza vas, a vi se prepustite uživanju.

Pokušajte da probate, dodirnete i omirišete sve što možete. Svakog jutra ustanite sa misijom da uzmete što više možete od ovog grada.

istanbul2 Moja sledeća destinacija: Istanbul

Umetnost nepoznatih autora, slike, muzika i Amerikanke u turskoj odeći iz sedamdesetih godina, vratiće vam osmeh na lice.

Stići ćete kući puni pozitivne energije i spremni za nove pobede.


Lenka Gatić

Comments