Pravo je vreme da malo pobegnete od svakodnevice i uživate u svim lepotama slatkog života, ili kako bi oni to lepo rekli “dolce vita”.

Na manje od 40 km od Đenove, Portofino je sakriven u nacionalnom parku sa izuzetno čistom vodom. Nekada je bilo pecaroško selo, ali ju je 1950. popularisao glumac Reks Harison, koji je imao vilu tamo i malenu luku, okruženu raznobojnim kućicama.

Danas je Portofino sinonim za italijanski glamur, sa imanjima poznatih poput Đorđa Armanija i Dolčea i Gabane.

Vejn Runi se oženio u obližnjoj luci La Cervara, a Madona je ovde proslavila svoj 50. rođendan.

Ovo je idealno vreme za posetu ovom letovalištu, jer će u špicu sezone cene prenoćišta svakako skočiti.

PORTMCRS144 Moja sledeća destinacija: Portofino, Italija

Kada jednom otputujete tamo, morate ploviti lukom u sumrak, obići nekadašnje kuće ribara, koje su sada ekskluzivni butici brendova Gucci, Pucci i Loro Piana.

Takođe, ne budite lenji već šetajte kroz sređene parkove, a ne propustite ni posetu malenoj luci San Fruttuoso, koja se može posetiti samo ukoliko idete brodom ili peške. Tu ćete naći crkvu iz 7. veka i ručati na terasi restorana “Da Giovanni”.

Ukoliko budete umorni za povratak nazad pešaka, ukrcajte se na trajekt.

Odsednite u hotelu “Belmond Hotel Splendido”, koji je jedan od najboljih hotela u Italiji. On ima čak 69 soba, raspoređenih na pet spratova i većina njih ima i balkon. U sklopu hotela postoji i mirna bašta sa maslinjakom i terase sa cvećem. Polupansion u dvokrevetnoj sobi sa pogledom na more koštaće vas preko 1,000 evra.

PORTMCRS145 Moja sledeća destinacija: Portofino, Italija

Malo jeftiniji, sa cenom oko 700 evra, u koju je uključeno prenoćište u dvokrevetnoj sobi sa doručkom, jeste hotel “Belmond Splendido Mare”.

Večerajte u restoranu “Liguria” ukoliko volite pesto i fokaću, “Chuflay” restoranu ukoliko preferirate romantičnu večeru sa domaćim specijalitetima.

PORTMCRS146 Moja sledeća destinacija: Portofino, Italija

Ne zaboravite i da ponesete pakovanje pesto sosa kući!

Lenka Gatić

Comments