Sjećam se, davnih dana razgovarala sam sa vršnjacima o mjestima gdje se osjećamo zaštićeno od svijeta koji nas nemilosrdno šiba. Bješe to ono doba kada smo maštanja mogli reći naglas i niko nas ne bi osudio zbog toga. Tada smo smatrali da nam je utočište dom.

Živimo u svijetu gdje su maštanja i snovi potcijenjeni, gdje ljudi pokušavaju da spoje kraj sa krajem, gdje vlada nevjerovanje u bolje sutra. Dani nam prolaze, bezvoljni smo, više nam ništa ne odgovara. Sve je manje osmijeha, pa me zanima, kada smo počeli da gubimo niti sreće?

Kako sam sve starija i kako počinjem da se susrećem sa sve ozbiljnijim izazovima u životu, tako i nalazim utočišta i raspitujem se za tuđa ne bih li saznala postoji li neko ko sa mnom dijeli mjesto sigurnosti.

Utočište bi trebalo da bude pozitivno mjesto. Ne treba ga koristiti samo za loša vremena. Možete u njemu riješavati probleme, ali nađite se u njemu i kad ste srećni, kada sve ide kako želite. To je mjesto za svaku vrstu raspoloženja. Tako ja nalazim utočište uz prvu jutarnju kafu, stranicama omiljenog magazina, riječima i pisanju. Koje je vaše mjesto? Da li ste ga našli? Ako još niste, nije kasno a koristiće vam da se opustite i saberete prije nego što izađete u susret svijetu.

 Moje utočište

Prva jutarnja kao savršen početak dana

Zatvorite vrata problemima, ljubavi, poslu, ljubavnicima, prijateljima, poznanicima i dajte malo vremena sebi. Nađite sklonište i u njemu ostanite dok radite ono što najviše volite. Osjećaćete se srećnije, ispunjenije i spremno za pokret u nove pobjede.

Jako je važno imati lični kutak. U njemu se dešava sve, od izliva osećanja, bježanja od stresa, odmaranje od svakodnevnog života, maštanje, suočavanje sa mislima, tugom, srećom, nervozom. Sve to samo na jednom mjestu koje će vam pomoći da budete jači, spremniji i srećniji. Ukoliko utočištu dozvolite da iz vas izvuče sva loša osećanja koje se u svima nama sakupljaju iz dana u dan, izaći ćete među ljude vidno srećniji.

I za kraj mogu samo da vam poručim da obavezno nađete lično mjesto. Ne treba vam mnogo da ga pronađete, zaronite duboko u sebe i saznajte šta vas odvaja od bujice stvarnosti i svih. Pripremite se za sve ono što donosi novi dan!

Izvor fotografija: wedo-beds.co.uk, all-wallpapers.net


Iva Urdešić je prije svega veliki sanjar. Voli osmijehe, snijeg, kafu, ironiju i jutra, a obožava Ninu Simone i Janis Joplin. Žuri, a uvijek kasni. Beskrajno je tvrdoglava i zaljubljena u prirodu. Živi za danas i čvrsto vjeruje u sutra.

Comments