Demokratska stranka

On je jedan uglađeni đuvegija, u košulji na kose pruge i laptopom ispod miške-od kog se ne razdvaja. Završio je neki državni fakultet, čamio je četiri godine maštajući o lepom životu i sada je došlo njegovo vreme. Realno ne bi dobio posao ni preko omladinske zadruge, ali zahvaljujući podršci stranke radi kao merčendajzer, kurir i kafe nosač. On zna sve, koje boje brus nosi Kondoliza, budućnost svetske ekonomije, da je Nicole Scherzinger zapravo muško.

Kako ga smotati? Postavljaj mu pitanja. Postavljaj mu pitanja. Postavljaj mu pitanja. Kada ćemu ući u Evropu? Koje beneficije ćemo dobiti? Kako Jeremić izlazi na kraj sa svim tim šljamovima u srpskoj politici? Da li Boris vara ženu?

Radikalna stranka

Poslednju dnevnicu sa građevine on je potrošio na Šešeljevo najnovije delo “Stavio sam karu u Del Ponte Klaru”. Svaki dan u 5 sati sa komšijom sa prizemlja on odlazi na Trg da se najebe majke plaćenicima i izdajnicima. Omiljena muzika mu je Baja Mali Knindža, hrana krvavice, knjige, naravno, sve od Šekija.

Kako ga navatati? Odgaji dlake na nogama toliko da možeš da staviš nadogradnju na njih. Takođe su i nausnice poželjne. Naročito se pale na preuzak brus iz kojeg kipi salo ispod miške. Fetiš im je miris zaprške na tebi i napola izguljen lak na noktima.

LDP

Večiti student, ili godinama nezaposlen, ljubitelj elektronske muzike. Omiljeno doba dana čil aut, vrlo verovatno ima probušenu usnu ili izvučene pramenove. On zapravo i ne zna za šta se zalaže. Đinđićevu sliku tura kao profil na netu, kune se u njega ( iako je Điki doktorirao i bio otac dvoje dece, ovaj se neće nikad ženiti jer nam je zemlja sjebana). Smrtni neprijatelji su mu Mišković, TV Pink i Ceca, iako bi istom tom Miškoviću dušu prodao samo kad bi se malo povatao sa nekom koja liči na Cecu.

Kako ga navatati? Nikako. Jednostavno ga pokupiš sa neke raspale žurke i počneš da balaviš kako nikad ne bi bila sa nekim tipom u bembari ili ne daj Bože fudbalerom.

Srpski pokret obnove

On je zapravo član Spo-a još iz doba jaslica. U obdaništu je udario vaspitačicu u stomak zato što nije htela da ga pusti na demonstracije. Vukove knjige su uredno poređane na polici sa finim slojem patine preko njih ( ipak mu je najdraže štivo “Tajne srpskog džet-seta”). Vuka poznaje bolje nego rođenog oca, maltene ga i voli više od njega. Fotka Vlajka Senića mu stoji na vratima i na njoj vežba pikado. Spava u majici sa Daninim likom, a potajno mašta da naprave Barbiku sa njenim likom. Kako ga navatati? Navataće on tebe.

Obraz/1989

Do juče je urnisao stolice na Zvezdinom stadionu, a danas je njegova pokretačka energija dobila svoj produhovljen ton. Iako školovanje nema bitnu ulogu u njegovom životu, ozbiljno se posvetio reformi srpkog književnog jezika, i izbacivanju te pošasti i kuge, jednačenja suglasnika po zvučnosti. Istetoviran je svecima i religioznim simbolima, Kosovo je prisutno u svakoj njegovoj rečenici (iako ne zna da nabroji tri manastira na njemu), u slobodno vreme sluša pesmice o klanju muslimana i Hrvata (iako se Nebojša Krstić zalagao za produhovljenje i prosvećenje naroda uz očuvanje nacionalne svesti). Kako ga navatati? Nikako. On je zapravo zaljubljen u Ivanu Žigon i njenu rusku dušu rastrganu zverskim papcima sa žigom nečastivog. U najboljem slučaju ćeš mu poslužitit da se istrese.

Titoista

Ćale mu je verovatno bio faktor u nekom sjebanom preduzeću. Živi u zajednici sa roditeljima, neudatom sestrom, šizofreničnom tetkom, koker-španijelom, pekinezerom i dedom i babom. Svima balavi o vremenima kada se dobro živelo i kada je čovek spavao na parku bez bojazni da će mu se nešto desiti pritom se ne pitajući koja to budala svojevoljno spava na klupi. Životna želja mu je da ode na Kubu, verovatno ima Kastrov tatu na plećki, nesvestan toga da bi se i on skinuo i gaće i igrao tango na ulici kad ne bi imao od čega da živi i gde da radi. Kako ga navatati? Kupi rečnik Yu mitologije i bulazni o tome kako su četnici zapravo potomci jedne kineke sekte koja pretenduje da razjebe ovaj svet do kraja.


Sonja Martić je ekspert za profilisanje gradskih faca i vodič kroz ljudske klišee, flegmatična kučka sa ogromnim srcem, koja u sebi nosi neverovatan spoj patrijarhalnog i proevropskog.

Comments