Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Moras da živiš trista života da bi živeo jedan

Moras da živiš trista života da bi živeo jedan

– Ovo što imaš ti nema ni 20 odsto devojaka u ovom gradu!

Rečenica tako prosta, prekrivena plaštom ljubavi i romantike… samo prekrivena. Naravno, među njima ima mnogo nekog oblika ljubavi, beskonačne strasti i, kako on voli često da joj kaže, granice do neba, ali ipak u vazduhu vlada korisni egoizam koji ih ne napušta ni noću dok pokrivaju jedno drugo. Gleda je, mazi, voli na neki svoj način, a sa druge strane, ona je njegova lutka od porcelana koja je tu sa desne strane da izgleda lepo, zanosno i nasmejano.

U početku je verovala da joj je svet pod nogama, verovala je da ga je očarala time što je drugačija. Znala je da će joj skidati svaku zvezdu sa neba i da će mu za to biti dovoljno što je pored njega, jer, za razliku od drugih, ona nije videla samo njegova dobra kola i skup sat. Želela je da mu pokaže duhovnu stranu života, da mu dokaže da nije sve u novcu, želela je da žive trista života da bi im taj jedan njihov zajednički bio vredan postojanja. Držala se za slamčicu nade dok on nije rekao: “Tvoje je samo da ćutiš!”, bez imalo emocija, objašnjenja, razbio je ogledalo radosti u kome je videla svoju sreću. Tada je shvatila da je njihova ljubav programirana, kao i svaka njegova transakcija, ugovor. Ona je njemu samo broj, lepe fasade, komad mesa na kome leži, koji se i dalje hvata za tračak pažnje.

Glamur i sjaj ipak toliko ne šljašti Moras da živiš trista života da bi živeo jedan

Glamur i sjaj ipak toliko ne šljašti

Naravno, on joj je skinuo sve zvezde sa neba… Ona je jedna od najbolje obučenih devojaka u gradu, nosi zlataru na sebi, vozi poslednji model mercedesa. Ali isto tako, redovno zaspi sama, uz njegova izvinjenja, proslavlja sve praznike sama. To prelepo biće za kojim se i dalje okreće pola tržnog centra, dok ona leči svoju bol u punim kesama, netremice bulji, kroz svoje tamne naočare Prada, u skromno obučeni mladi bračni par i njihovo dvoje male dece kako biraju novogodišnje poklone… Stidljivo se osmehnu, obrisa suzu ispod naočara i nastavi da radi ono što najbolje može – Da zavodi okolinu svojom pojavom, jedina duševna hrana dok se polako raspada.

Kroz glavu joj prolazi trista slika njihovog života o kome je maštala dok su joj glamur i sjaj opijale svet i ona, pala u ruke čoveku kome će zauvek biti samo reklama, a nikad snaga, podrška, partner. Zamisao remeti zvonjava telefona, još jedna poruka da ga večeras ne čeka. Dok se odvozi u punom gasu, razmišlja kakvo će objašnjenje smisliti sutra kad vidi poklon i shvati da je propustio još jednu godišnjicu… Hmm, to bi bilo vredno jednog dobrog šopinga u Parizu…


Maja Maksimović, student medicine spremna na sve izazove da promeni svet. Zakleti romantik u večitom sukobu sa modernim društvom.”Carpe diem” kao životna mantra,zato malo spavam i želim da iskoristim i probam sve lepote života.Višak energije trošim u potrazi sa novim interesovanjima. Muzika i note su moja pokretačka snaga i priliv dobrog raspoloženja. 

Editors choice