Koristi od sunca su brojne, ali koristite ih umereno, jer UV zraci (pogotovo dugi UVA zraci) mogu narušiti zdravlje kože: oni ubrzavaju starenje kože, mogu izazvati reakcije na koži i, dugoročno gledano, mogu uzrokovati rak kože. Ove godine La Roche-Posay predstavlja visoku zaštitu od sunca u neprimetnoj hranljivoj teksturi za optimalnu zaštitu: novo Anthelios suvo hranljivo ulje SPF 30 pruža visoku, sveobuhvatnu i fotostabilnu UV zaštitu sa pojačanom zaštitom od UVA zraka. Hranljiva i nevidljiva tekstura blagog mirisa pruža koži glatki izgled poput satena i vodootporna je. Anthelios XL suvo hranljivo ulje dostupno je i u vrlo visokoj zaštiti SPF 50+ i oba proizvoda su prilagođena svim tipovima osetljive kože.

PicMonkey Collage1 Moraš imati: Anthelios sa termalnom vodom La Roche Posay

UV zraci: Oštećenje kože nevidljivo golim okom

Zašto je podjednako važno zaštiti se od UVB i UVA zraka? UVB zraci podstiču tamnjenje kože, ali su i primaran faktor koji uzrokuje opekotine na koži. UVA zraci prodiru još dublje u kožu, ubrzavaju starenje kože i mogu uzrokovati netoleranciju na sunce i prouzrokovati suncem izazvane poremećaje pigmentacije. Dugi UVA zraci predstavljaju 75% ukupnog UV zračenja i prisutni su tokom cele godine, čak i kada je napolju oblačno. Oni prodiru duboko u kožu sve do dermisa, što može uzrokovati ozbiljna oštećenja kože i uticati na boju i strukturu. UVA i UVB zraci mogu izazvati promene u samom središtu naših ćelija i oštetiti njihov DNK. Ako se ovo nevidljivo oštećenje ponavlja ono dugoročno može izazvati razvoj raka kože. Ova oštećenja se, kratkoročno i dugoročno, mogu sprečiti upotrebom proizvoda sa visokim zaštitnim faktorom od sunca čiji se sastav odlikuje i pojačanim sistemom filtera protiv UVA-zraka.

Novo Anthelios suvo hranljivo ulje SPF 30 pruža visoku, široku i fotostabilnu UVA/UVB-zaštitu. SPF 30 nudi poboljšanu zaštitu od UVA-zraka (više od evropske preporuke) zahvaljujući patentiranom sistemu filtera Mexoplex® u kombinaciji sa izvorskom termalnom vodom La Roche-Posay sa umirujućim i antioksidativnim svojstvima u minimalističkoj, dermatološki testiranoj formuli bez parabena. Proizvod je primeren za osetljivu kožu i kožu sklonu netoleranciji na sunce. Koža je zaštićena od opekotina od sunca, reakcija kože i oštećenja ćelija od UV-zraka. Ulje hrani kožu nevidljivim i neprimetnim završnim slojem i njegova suva, ali hranljiva tekstura omogućuje osećaj prijatnosti tokom celog dana. Anthelios XL suvo hranljivo ulje dostupno je i u vrlo visokoj zaštiti SPF 50+ i oba proizvoda su prilagođena svim tipovima kože, sadrže prijatan miris i vodootporni su.

Jedinstvena tekstura suvog ulja za zaštitu osetljive kože 

Anthelios predstavlja jedinstvenu teksturu za zaštitu osetljive kože tela: hranljivo ulje omogućuje nevidljiv i nemastan završni sloj, a njegova suva tekstura pruža osećaj prijatnosti tokom celoga dana. Koža je glatka poput satena i nahranjena dok je završni sloj neprimetan.

Kada koristiti zaštitu sa višim, a kada sa nižim zaštitnim faktorom?

Preporuke dermatologa su da se držimo visokih i vrlo visokih nivoa zaštite (od SPF 30, pa naviše), ali razlike u boji tena, mestu na kome živimo, dobu dana u kojem se izlažemo suncu mogu uticati i na rizike od opekotina. Veću pažnju trebalo bi posvetiti svetloj koži na kojoj se lakše javljaju opekotine. Doba dana mora se takođe uzeti u obzir: poseban oprez je potreban između 11 i 16 sati, pa je neophodno ponoviti nanošenje zaštitnih proizvoda svaka dva sata u dovoljnim količinama. Ljudi sa tamnijom bojom kože koji se izlažu suncu rano ujutro ili u kasnijim poslepodnevnim satima mogu koristiti i nešto niže faktore zaštite, ali svakako se ne preporučuje ići ispod SPF 20. Dečiju kožu, koja je veoma osetljiva, bez izuzetka treba štititi visokim faktorima, od SPF 30 i više.

Anthelios XL suvo hranljivo ulje SPF 30 (200 ml) : 2.180,25 RSD *

*neobavezujuća maloprodajna cena

Comments