4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Zašto na Instagramu svi govore o ovom beauty proizvodu?!

Motivacija je skup različitih procesa koji nas usmeravaju, podstiču da napredujemo i održavaju našu želju da uspemo u nekom cilju. Ona je jako važna pošto nas vuče napred u životu i pomaže nam da ostvarimo svoje zamisli. Kao ljudima, svojstveno nam je da imamo određene potrebe, koje nam zatim postaju želje, a koje u nama bude neku vrstu reakcije i pokreću nas na akciju. Ako uspemo u toj akciji, kao rezultat javlja se zadovoljstvo, kome svi težimo.

Različite ljude motivišu različite stvari, ali najpoznatiji faktori motivacije su lični razvoj, napredovanje, odgovornost, priznanje i postignuće, naravno pod uslovom da su zadovoljene osnovne potrebe: fiziološke, za sigurnošću, za pripadanjem i za poštovanjem (Maslovljeva hijerarhija potreba).

Da bi nas motivacija vodila u smeru u kom želimo najbitnije je da odredimo prave ciljeve, koji mogu biti teški, ali ne smeju biti nerealni. Možemo da posmatramo referentnu osobu koja je već postigla to čemu mi težimo i da se na svom putu upoređujemo sa njom, ili joj zatražimo savet, ali samo u cilju skretanja pažnje jer sami treba da znamo šta želimo i ka čemu idemo i niko ne može to da sazna za nas.

Vrlo je zanimljivo obratiti pažnju na to šta motiviše ljude u različitim zemljama. Dok se u Japanu dosta cene identifikacija sa organizacijom, međuljudski odnosi i dobrobit države, u Evropi su sigurnost posla, plata i mogućnost napredovanja glavna motivacija na poslu. Slažemo se da nas motivišu drugačije stvari, ali opet svi nekada mučimo muku kako da održimo motivaciju. Dakle:

  • FOKUS – Veoma bitan. Nemojte rasipati pažnju i energiju na sve strane. Odredite prioritete, odlučite kako ćete najefikasnije i najefektivnije odraditi taj zadatak i tek kada ga odradite kvalitetno, pređite na sledeći.
  • OKRUŽTE SE USPEŠNIM LJUDIMA – ”S kim si, takav si”. Ako su oko vas uspešni ljudi, zadovoljni sobom i svojim poslom, oni će vas najbolje motivisati da se i sami pokrenete i istrajete u svojim zamislima.
  • RECITE DRUGIMA NA ČEMU RADITE – Kada podelite svoje planove sa bliskim ljudima, bićete odgovorniji za njihovo izvršenje.
  • IZBEGAVAJTE LJUDE SA NEGATIVNOM ENERGIJOM – Postoje ljudi u svačijem okruženju koji su energetski i emotivni vampiri. Sigurno znate nekoliko takvih. Na primer ona drugarica koja vam nudi čokoladu baš kada ste na dijeti, ili onaj prijatelj koji vas zove u klub baš kada sutra ustajete rano da odradite bitan posao. Najbolje je ignorisati ljude koji svesno ili nesvesno pokušavaju da šikaniraju vaše planove, samo zato što oni sami nisu sposobni da tako nešto ostvare.
  • RADITE ZADATAK PO ZADATAK – Niko ne može da radi nekoliko stvari u isto vreme kvalitetno. Čak i procesori naših kompjutera samo naizgled rade više stvari istovremeno. Ako podelite aktivnosti na manje delove, lakše ćete izgurati do kraja.
  • PRESTANITE DA ČITATE OVO I POČNITE DA RADITE NA OSTVARENJU SVOJIH CILJEVA – Lepo je što čitate tekstove o motivaciji, pohvalno je što vas zanima usavršavanje, ali bez obzira što sve to znate, stvari se neće uraditi same za vas.

Jovana Miljanović je, pre svega, veliki sanjar. Piše pesme, priče i svoj neobični blog. Oseća potrebu da uvek bude u toku sa najnovijim informacijama iz sveta – kako bitnim, tako i nebitnim. Živi za putovanja, druženje, modu, umetnost i ukusnu hranu. Omiljeni citat: “Per aspera ad astra”. Spremna na sve da ostvari svoje snove.

Editors choice