Možda želite moć, uticaj, slavu, svetla reflektora. Sobu samo za svoje cipele i tašne. Ličnog šofera. Želite da vam sve ide glatko i prijatno, da se svi lome da vam udovolje, da vam izmame osmeh i blagonaklono klimanje glavom, da se fotkaju sa vama, ako dozvolite. 

Želite da vam udobnost bude dosadna, a ne da za njom čeznete. Pa da onda birate organizovane avanture u kojima ćete učestvovati, ili da smišljate ludosti i izazove, da pomerate sopstvene granice, samo da biste se zabavljali. 

Možda želite da pripadate intelektualnoj eliti, ili da formirate sopstvenu, jer vam ova postojeća nije ni do kolena. Možda je vaša jednostavna želja da budete najbolji, najtraženiji, najpoznatiji i najplaćeniji u oblasti kojom se bavite. Možda želite da vaš rad bude nagrađen onoliko koliko vredi i dosta vam je cimanja i obezvređivanja, samo zato što živite u sredini u kojoj se ne ceni dovoljno (ili nikako) ono što umete i imate da pružite svetu. Možda je za vas jednostavan život, onaj u kome je vaša vrednost prepoznata, priznata i nagrađena, a vi dajete sve od sebe da odgovorite na silne pozive, jer su vaše sposobnosti i talenti potrebni i dragoceni. Ne želite više da pravite kompromise sa sobom i da prihvatate manje od onog što zaslužujete. Ne želite da ostavljate za sobom nešto što će dostići svoju vrednost tek kad vas više ne bude, želite da živite u svojoj veličini, snazi i moći sada i ovde. 

Imate pravo na velike snove, na glad za životom, onakvim kakav želite. Imate pravo da zadovoljite tu glad, ali prvo morate sebi priznati da niste po meri sveta na koji ste pristali, ili da taj svet nije po vašoj meri i da više ne pristajete na njega. A kada znate šta hoćete, onda možete da promenite i sebe i svet. 

Naslovna fotografija: instagram.com/luxxury__lifee

Brankica Milošević 

 

Comments