Kako bi se izgradio naš pravi identitet, koji ćemo mi sami definisati, uz note tuberoze, kruške, ružičastog bibera i agare nastaje potpuno nesvakidašnji, autentični i univerzalni parfem Munity. Shodno tome da prkosi svakom vidu uniformisanja i jednoličnost, potpuno očekivana i potpuno smela odluka ovog avangardnog umetnika je bila da umesto dobro poznatih lica, angažuje buntovnike koji će se naći u kratkom filmu o ovom parfemu. To su buntovnici koji razmišljaju izvan okvira, ali oni nisu obični buntovnici. Baš kao što ni mi nismo obični. Svaki član Munity “grupe” je poseban, svaki je unikatan i svaki vodi svoju sopstvenu pobunu. Baš kao i mi.

Jedna od buntovnica koja prikazuje koliko vrednuje svoju različitost i individualnost je i Jazzelle Zanaughtti, koja je zahvalna društvu koje ju je gurnulo preko ivice, jer smatra da posle pada možes samo bolje da se razviješ.

Međutim, hajde da proteste vodimo pre pada. Hajde da budemo pokretači revolucije protiv društva koje nam govori kako da izgledamo, kako da se ponašamo, kako da se osećamo i kakav nas parfem opisuje. Sami protesti nas drže podalje od kalupa, ali isto tako oni nisu održivi bez istrajnosti i odlučnosti. Njihov cilj je mogućnost slobode da osećamo ono što osećamo, da i ako ne znamo ko smo uživamo u našoj izgubljenosti i u njoj pronalazimo inspiraciju, jer želimo da se borimo protiv pravila kako bismo pronašli sopstveni identitet. Onaj identitet koji je predodređen mirisnom notom koja oslikava vaš izbor parfema tog dana.

Naslovna fotografija: instagram.com/uglyworldwide

Teodora Ristovski

Comments